Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au mai făcut un pas important către adjudecarea unui nou titlu naţional, după ce, miercuri seara, la Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, s-au impus în meciul al doilea al finalei Ligii Naţionale, cu scorul de 64-62, în faţa formaţiei locale BC CSU.

Meciul a fost foarte echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere, dar şi cu o formaţie bihoreană care a ştiut cum să gestioneze finalul de joc, când s-a aflat la conducere şi, astfel, şi-a adjudecat partida tot la două puncte diferenţă, cum s-a întâmplat şi în urmă cu două zile. 

De data aceasta, însă, partida a fost, cu mici excepţii, lipsită de momente spectaculoase.

După primul sfert, elevii antrenorului Cristian Achim conduceau cu două puncte, scor 18-16. Apoi, în sfertul secund, fiecare echipă şi-a trecut în cont 16 puncte, pentru ca în pauza mare scorul să fie favorabil "roş-albaştrilor", cu 34-32.

În secvenţa a treia s-a consemnat o cădere în jocul orădenilor, care au reuşit să înscrie doar 12 puncte, în timp ce gazdele au marcat 19, ceea ce a făcut să treacă la conducere pe tabelă, în ultima pauză, cu 51-46.

Deşi începutul de sfert IV a fost favorabil gazdelor, pe la jumătatea ultimei secvenţe, orădenii au început să recupereze şi chiar să treacă în avantaj.

Au ştiut să rămână la timonă până la final şi, după ce şi-au adjudecat aceste zece minute cu 18-11, ei au câştigat meciul cu 64-62.

Au dus, în acest fel, raportul întâlnirilor directe la 2-0 în favoarea lor şi mai au nevoie de un singur succes în ultimele trei partide ale finalei. Meciul al treilea va avea loc însă duminică seara, la Arena Antonio Alexe din Oradea, iar dacă se vor impune vor deveni din nou campioni.

Principalul marcator pentru CSM CSU în jocul de miercuri seara a fost Giordan Watson, autor a 18 puncte. Markovic a marcat şi el 13 puncte, Richard 11, iar Valeika şi-a trecut în cont 8 puncte.

De partea cealaltă, de la sibieni, cel mai eficace a fost Tamulis, cu numai 11 puncte.