Iată că, după ce UDMR a pierdut de ceva vreme relevanța în conducerea Bihorului, o pierde și la nivel național, prin aruncarea peste bord de către frații liberali. O fi bine pentru țară? O fi bine pentru județ?

Prezența lui Cseke Attila la ministerul bănos al Dezvoltării a fost un avantaj pentru conjudețenii noștri. Chiar dacă multe fonduri au migrat spre zona folclorică a ministrului, totuși, pentru păstrarea echilibrului au venit investiții și în alte localități, așa că, până la urmă, bihorenii au ieșit pe plus. Unde mai pui că Cseke, pus pe lângă unii miniștri „români verzi”, e de premiul Nobel.

Micul Trianon resimțit de UDMR este în mare măsură justificat. Nici uniunea maghiarilor nu este populată de fete mari, dar spre deosebire de ai noștri măcar își pun în Guvern oameni iscusiți (cu excepții de rigoare, vezi Eduard Novak, un tip colțos spre obraznic și fără mari realizări). Dar să-i scoți din coaliție numai pentru a mai pune mâna pe niște ministere se cheamă insurecție, cam ca la 23 august 1944.

Vă dați seama ce bani se învârt pe la Ministerul Mediului dacă Kelemen & Co au riscat prezența la guvernare? Odată cu dispariția ministrului UDMR-ist, în mod evident pleacă și dl Pasztor Sandor din postul de consilier, iar apele la ABA Crișuri încep să se tulbure. Sunt curios dacă liberalii vor prelua instituția cu peste 500 de angajați, plină de neamuri, loaze, căpușe și găuri de toate felurile. Sau, la ce rezervă de cadre posedă, vor prefera să-i lase pe alții să se facă de râs?

Cert e că, prin ieșirea maghiarilor de la guvernare, Bihorul iese pe minus, iar, la nivel național, cu ce garnitură guvernamentală avem, catastrofa e ca asigurată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!