Parteneriatul dintre cluburile FC Bihor şi CF Liberty, încheiat pe 2 ani în 2010 şi prelungit cu încă un an, expiră sâmbătă, după care fiecare dintre cei doi parteneri îşi va vedea de propriul drum. "Acordul de colaborare dintre cele două cluburi expiră pe 15 iunie şi nu va mai fi prelungit", a declarat Cătălin Sărmăşan, directorul sportiv al CF Liberty. Sărmăşan a refuzat să comenteze motivele care au stat la baza acestei decizii.

De altfel, în condiţiile în care echipa a ratat promovarea în prima ligă, şi reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale, finanţatorii FC Bihor, erau destul de rezervaţi cu privire disponibilitatea omului de afaceri Marius Vizer, patronul CF Liberty, de a continua acestui parteneriat. "Aşteptăm până duminică un răspuns din partea partenerului nostru. Şansele ca acest parteneriat să continue sunt de 50% - 50%", a declarat Dumitru Voloşeniuc, reprezentatul Consiliului Judeţean în AGA la FC Bihor.

Planul de rezervă al conducerii FC Bihor este ca, odată încetat parteneriatul cu Liberty, clubul să evolueze în campionat cu proprii jucători. Întrucât dintre jucătorii din actuala echipă doar Florin Pop aparţine FC Bihor, clubul se va folosi în viitorul campionat de propria pepinieră de fotbalişti.

"Vom evolua în continuare în divizia B cu jucători de la Centrul de Copii şi Juniori şi de la echipa a doua. Vom avea jucători bihoreni în proporţie de 99%", a spus Voloşeniuc.

Reprezentantul Consiliului Judeţean a dezminţit zvonurile potrivit cărora, pentru a reduce din costuri, echipa ar putea fi retrogradată la masa verde urmând să revină în divizia secundă anul viitor când tinerii jucători vor fi căpătat deja experienţă. "Ar fi păcat să facem o astfel de mişcare. Pe de o parte cheltuielile sunt cam aceleaşi, iar pe de cealaltă parte este mai uşor să te menţii în divizia B decât să promovezi din C în B", a declarat Voloşeniuc.

Parteneriatul dintre FC Bihor şi CF Liberty datează din 2010 şi a fost prelungit pentru încă un an în fiecare an. Potrivit înţelegerii, Liberty a gestionat managementul sportiv al clubului asigurând salariile jucătorilor şi ale staff-ului tehnic, estimate la peste 400.000 euro pe sezon. În schimb, municipalitatea şi Consiliul Judeţean şi-au asumat cheltuielile administrative, de la asigurarea condiţiilor de pregătire şi cantonament până la medicaţie şi taxe datorate Federaţiei Române de Fotbal.