După cum BIHOREANUL a mai scris încă de la începutul acestei săptămâni, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, Marcel Boloş, pleacă la Bucureşti.

"Primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de decizii privind numirea în funcţii de secretar de stat şi consilier de stat", a anunţat, vineri seară, un comunicat din partea Biroului de Presă al Guvernului, care specifică, între altele, că Boloş Marcel Ioan a fost numit "secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului".

"Deciziile primului-ministru intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial al României", mai arată comunicatul.

În interesul Bihorului

Boloş este susţinut pentru această funcţie de filiala locală a PNL. Directorul a mers în Capitală încă de luni, zi în care a susţinut un interviu în faţa ministrului Eduard Hellvig, şi urmează să răspundă de proiectele europene.

De altfel, Boloş a apărut deja public în compania ministrului Hellvig, la şedinţele de la Guvern. Din câte se pare, locul său la conducerea DMPFI va fi luat de Marius Moş, şef Birou în cadrul acestei direcţii.

BIHOREANUL a încercat în repetate rânduri să îl contacteze pe Boloş, dar acesta nu a răspuns, iar vineri seară avea telefonul închis.

În schimb, contactat pe această temă, primarul Ilie Bolojan a afirmat că "este interesul judeţului Bihor să îşi promoveze la nivel central oamenii competenţi pe care îi are astfel încât să îşi aducă aportul la bunul mers al lucrurilor şi să susţină interesele judeţului care i-a promovat".

Lista e deschisă

Într-o altă ordine de idei, BIHOREANUL a aflat că Marcel Boloş nu este singura variantă propusă de USL Bihor pentru funcţia de secretar de stat. Pe lista scurtă a ministeriabililor se numără directorul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Gheorghe Carp, şi directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Primarul Ilie Bolojan a refuzat să confirme însă cele două candidaturi. "Este prematur să discutăm că va fi vorba de un secretar de stat din Bihor sau că va fi vorba de trei. Lucrurile nu sunt încă aşezate. Se pot întâmpla multe. Tot ce pot să spun este că noi vom susţine în continuare ca oameni bine pregătiţi din Bihor să ne reprezinte la Bucureşti", a spus Bolojan.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Încă un orădean în Guvern: Marcel Boloş, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării!"