Potrivit datelor finale concetralizate de Biroul Electoral Judeţean Bihor, la nivelul judeţului, topul candidaţilor la alegerile de duminică este deschis de preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu care a obţinut 30,07% din voturile valabil exprimate.

Pe locul secund se clasează Crin Antonescu cu 22,74% din voturi urmat de Mircea Geoană cu un procent de 22,19%. Candidatul minorităţii maghiare, Kelemen Hunor, a obţinut 14,83% din voturi, următorul clasat, la mare distanţă, fiind Corneliu Vadim Tudor cu un procent de doar 4,87%. Sorin Oprescu şi Georghe Becali au reuşit să adune de la bihoreni 1,94% şi respectiv 1,51% din voturile valabil exprimate, Ovidiu Iane, Eduard Manole, Remus Cercea, Ninel Potârcă şi Constantin Rotaru adunând fiecare mai puţin de 1% din voturi.

În judeţul Bihor s-au prezentat pe 22 noiembrie la urne 268.783 de alegători, reprezentând 53,23% din populaţia cu drept de vot. 97,96% din voturile exprimate au fost declarate valabile.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Bihor au făcut public luni faptul că Ştefan Platon, preşedintele secţiei speciale de votare din Staţia CFR Oradea (147 S), a fost înlocuit din funcţie. Platon a fost înlocuit din funcţie pentru că în cursul zilei de duminică, şi-a depăşit atribuţiile, întrebându-i pe alegătorii care au refuzat să voteze pentru referendum care sunt motivele acestui refuz. Preşedintele a predat funcţia duminică seară, imediat după predarea materialelor electorale şi nu va mai putea conduce secţia în turul doi de scrutin.