Hotărârea de Guvern a fost luată miercuri, "pentru modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Inspectoratului de Stat în construcţii" şi a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 275, Partea I.

"Modificarea Regulamentului a fost un pretext pentru mutarea sediului Inspectoratului Teritorial Nord-Vest de la Oradea la Cluj-Napoca", a declarat pentru BIHOREANUL Lucian Chindlea, fostul inspector-şef al ISC Nord-Vest, schimbat din această funcţie anul trecut, pe baza OG 37/2009, care a transformat funcţia într-una de director coordonator.

"Mutarea sediului la Cluj dovedeşte un mare dispreţ al PDL şi al premierului Emil Boc pentru Oradea şi pentru Bihor. În sediul de la Oradea s-au investit bani, personalul de aici este foarte bine pregătit, activitatea instituţiei nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării şi totuşi sediul instituţiei a fost mutat la Cluj pentru că acolo există interesul", a spus Chindlea.

El a precizat că şef al ITC Nord-Vest a fost numit, tot de către premierul Emil Boc, Dan Subţirică, soţul arhitectului-şef din Primăria Cluj-Napoca.

"Mi-e silă de tot, mi-e silă de această guvernare şi de politica pe care Emil Boc o duce. Mai rămâne doar să mute la Cluj şi Capitala României...", a mai comentat Chindlea.

Liberalul a mai afirmat că, în Bihor, în locul Inspectoratului Teritorial va funcţiona doar o Direcţie Judeţeană de Control în Construcţii, ceea ce va presupune, probabil, concedierea unor specialişti din Oradea.

Pe de altă parte, fostul şef al ITSC Nord-Vest a afirmat că "mutarea sediului instituţiei la Cluj presupune viitoare cheltuieli cu sediul de acolo". "Mă întreb: pentru sediul de la Cluj sunt bani? Pentru asta nu este criză?...", a comentat Lucian Chindlea.

Problema mutării sediului ITSC Nord-Vest de la Oradea la Cluj a fost vehiculată şi în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, dar în acea vreme tema a fost evitată de preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, care este şi vicepreşedinte al acestui partid la nivel naţional.