La trei săptămâni după ce fostul consilier judeţean PPDD Ioan Lascău a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie comise când se afla la şefia Finanţelor Publice, şi la o lună şi o zi după ce - anticipându-şi, probabil, sentinţa - şi-a dat demisia din CJ, locul său a fost luat de iubita şi colega sa de partid, Alina Popa, cea care i-a şi urmat anul trecut pe lista de candidaţi a PPDD la această demnitate.

Alina Popa a depus jurământul de consilier judeţean în debutul şedinţei de marţi, după ce plenul CJ a luat act formal de demisia lui Lascău, înregistrată în mod straniu pe 25 februarie, cu mai bine de o săptămână înainte ca fostul finanţist să-şi afle sentinţa penală stabilită de cea mai înaltă instanţă din ţară.

După validarea mandatului său, Alina Popa a jurat cu mâna pe Biblie să-şi folosească "întreaga energie şi pricepere" pentru "propăşirea şi dezvoltarea judeţului". În restul şedinţei de marţi, noua membră a CJ a evitat să ia cuvântul, indiferent de problemele supuse dezbaterilor, mulţumindu-se doar să voteze.

Chestionată, în urmă cu două săptămâni dacă va accepta această funcţie, Alina Popa lăsa să se înţeleagă, la fel ca şeful ei de partid, Ioan Hulea, că este posibil să nu ajungă în locul iubitului ei în CJ. "Da, eu îmi doresc, dar mai am timp la dispoziţie să mă gândesc, să mă întâlnesc cu colegii...", declara la acea vreme Alina Popa.

Întrebată, de asemenea, dacă ştie unde se află în prezent fostul şef al Finanţelor bihorene, dat în urmărire naţională după ce a dispărut în urma condamnării la închisoare, Popa a evitat să răspundă. "Nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că am vorbit la Poliţie", a motivat prietena lui Lascău.