După mai mult de două luni de la lansarea unei licitaţii prin care cumpără servicii de management în loc să angajeze, ca până acum, un manager, Spitalul Judeţean din Oradea, care de la 1 martie înglobează şi fostul Spital Municipal, a anunţat că singura ofertă depusă a fost şi acceptată.

Ca urmare, unitatea va fi condusă, aşa cum BIHOREANUL anticipa, tot de fostul manager, dr. Gheorghe Carp, dar ca "delegat" din partea firmei.

"Cu privire la procedura de licitaţie deschisă având ca obiect "Servicii de management pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, vă comunicăm că s-a finalizat procedura de achiziţie, fiind declarată oferta care aparţine operatorului economic SC Margobrini SRL, cu preţul de 1.416.000 lei fără TVA aferent unei perioade de 48 luni", a anunţat miercuri unitatea medicală printr-un comunicat semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie, conf. univ. dr. Ciprian Brisc.

Potrivit acestuia, "persoana desemnată pentru ocuparea funcţiei de manager de către operatorul economic este domnul Carp Gheorghe".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în mediul medical local se vehicula încă din luna ianuarie, când Spitalul Judeţean a lansat licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de management, că aceasta va fi câştigată de o firmă prin care fostul manager va reveni la conducerea unităţii, după unificarea cu Spitalul Municipal, încheiată pe 1 martie.

De altfel, inclusiv săptămâna trecută, BIHOREANUL a arătat că la licitaţia care a avut termen limită pentru depunerea ofertelor data de 4 martie a fost înregistrată o singură ofertă, a SC Margobrini SRL, firmă fondată pe 21 decembrie 2021 şi administrată inițial de soţia dr. Carp, Olimpia Carp, profesoară pensionară, dar ulterior trecută chiar pe numele managerului și în administrarea lui Kristo Gheorghe Zoltan.

În condiţiile în care nicio firmă nu a mai depus alte oferte şi nici nu a formulat contestaţii în timpul licitaţiei, după declararea drept câştigătoare a ofertei Margobrini urmează ca reprezentantul acesteia şi al municipalităţii să semneze, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni, contractul de management pe următorii 4 ani, pentru suma de 1,416 milioane lei, ceea ce înseamnă că aceasta va încasa lunar 29.500 lei impozabili, sumă echivalentă cu salariile a doi manageri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!