Tânăra în vârstă de 30 de ani care, joi seară, a născut în faţa blocului, este internată la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dar se simte bine. Mădălina le-a povestit cu zâmbetul pe buze ziariştilor cum fiul ei s-a grăbit să vină pe lume, obligând-o astfel să-l nască pe trotuar, ajutată de vecinii din cartier şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bihor.

"Am avut primele contracţii joi, pe la prânz, dar nu le-am dat importanţă, pentru că nu erau dureroase. La nouă fix mi s-a rupt apa şi de atunci au început durerile şi mai tari. Am chemat Ambulanţa şi am coborât în faţa blocului, s-o aştept. Şi (copilul nr) nu a mai rezistat, nu a vrut să mai aştepte", a declarat Mădălina, potrivit Digi 24 Oradea.

Vecinii Mădălinei de pe strada Peneş Curcanul au sărit să o ajute, aducând pături, prosoape şi orice au considerat că ar putea să-i uşureze situaţia. "Toţi s-au comportat exemplar. Le mulţumesc", a ţinut să spună tânăra.

Întreaga naştere a fost filmată de un vecin, Aurelian Pavel, care a postat apoi înregistrarea pe o reţea de socializare.

"Am încercat să ne mobilizăm acolo, vecinii, să o ajutăm. Pe trotuar, un caz nemaiîntâlnit până acum, adică nemaivăzut, dar extraordinar. Mi-a făcut seara frumoasă şi am fost fericit că toate au fost OK", a explicat bărbatul pentru Digi24.

Echipajul Serviciului de Ambulanţă Bihor a tăiat cordonul ombilical al copilului şi i-a transportat pe mamă şi pe bebeluş la Maternitate, unde tânăra urmează un tratament cu antibiotice, întrucât a născut într-un mediu nesteril. Copilul, un băieţel de 3,7 kilograme, se află în incubator, sub observaţie.

Mădălina este la a patra naştere şi mai are trei copii, toţi băieţi. "Mama a născut foarte repede, fiind la a patra sarcină. Mama şi bebeluşul sunt în stare bună", a declarat doctorul Traian Mureşan, medic în cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Oradea.

Citiţi povestea copilului care a venit pe lume în faţa blocului în articolul: Eveniment inedit în Oradea: O tânără a născut în faţa blocului! Copilul, un băieţel, este perfect sănătos