Echipa de baschet fete a Colegiului Naţional Teodor Neş din Salonta s-a calificat în finala Olimpiadei Gimnaziale! La faza regională, desfăşurată la Salonta, în perioada 4-6 mai, echipa bihoreană a obţinut victorii clare în toate cele patru jocuri disputate.

În prima partidă salontanele, antrenate de profsorul Vlad Simina, au dispus de campioana Maramureşului, Şc. Gim. dr. Ioan Mihalyi de Apsa Sighetul Marmaţiei cu 57-24, pentru ca al doilea joc să aducă a doua victorie, cu 48-10, în meciul cu campioana din Bistriţa, Şc Gim. Sângeorz Băi.

În a doua zi de competiţie, gazdele şi-au mai trecut în cont două succese: 62-39 cu LPS Satu Mare  şi 80-49 cu Şc. Gim "Ion Creangă" Cluj Napoca. Bihorencele au încheiat întrecerea zonală pe prima poziţie şi s-au calificat la turneul tinal, care se va desfăşura la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, unde vor fi prezente cele mai bune 8 echipe şcolare din România. Finala de la Izvorani va avea loc în perioada  20-23 mai.

Echipa salontană, antrenată de prof. Simina Vlad a fost formată din: Andra Jurca, Ştefania Alexandra Tanasz, Denisa Curpas, Alexia Patricia Maliţa, Florentina Ghitea, Lorena Zifceac, Diana Maria Dulău; Nicole Dezsi, Antonia Haţegan şi Alexia Haţegan.