Echipa de baschet fete, gimnaziu, a Colegiului Naţional "Teodor Neş" din Salonta şi-a trecut al doilea "argint" consecutiv la "Gimnaziadă", după cel din 2018.

La turneul final din acest an, desfăşurat la Centrul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, echipa antrenată de Vlad Simina a câştigat, la scor, toate cele trei partide din grupă, apoi a trecut lejer de semifinale, dar a pierdut finala după ce şi-a pierdut singurul pivot, accidentat.

Efectiv, echipa din Salonta a zburdat pe teren în primul meci din cadrul turneului final, impunându-se cu 51-19 în faţa reprezentantei Bacăului, echipa Şcolii Gimnaziale "Ştefan Luchian" din Moineşti.

A urmat al doilea succes, la fel de clar, scor 52-29 cu LP "Dimitrie Tichindeal" din Arad, pentru a încheia grupa cu trei victorii din trei, după 60-25 cu gorjencele de la CN "Tudor Vladimirescu" Tg. Jiu.

În semifinale a urmat un nou succes pentru bihorence, scor 35-25, cu echipa din Piteşti. Astfel a venit şi calificarea în a doua finală consecutivă pentru echipa de la "Teodor Neş".

În ultimul act, echipa CN "Teodor Neş" a cedat în faţa reprezentantei judeţului Mureş, formaţia Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ceauşianu" Reghin, cu scorul de 38-50. Totuşi, eşecul din ultimul act poate fi pus şi pe seama faptului că în semifinale Salonta a pierdut-o pe Alexia Maliţa, singurul pivot din echipă, care a suferit o entorsă.

Bihorencele s-au ales şi cu premii speciale. Diana Zaha, Denisa Curpaş şi Luana Creţ au fost alese în "Best Five", iar Luana Creţ a fost desemnată cea mai de perspectivă jucătoare a competiţiei.

De altfel, Diana Zaha şi Luana Creţ, sportive legitimate la CSS Salonta, vor participa şi la turneul final al Campionatului National de junioare U14 de la Bucureşti, competiţie care se va desfăşura în perioada 29 mai – 2 iunie, unde formaţia salontană este calificată.