Echipa orădeană de polo pe apă feminin CS Crişul şi-a adjudecat toate partidele pe care le-a disputat în weekend, la primul turneu al Campionatului Naţional de junioare, ediţia 2016.

Competiţia, desfăşurată la Bazinul Acoperit Crişul Oradea, de vineri până duminică, a reunit la start cinci echipe, Crişul Oradea, Torpi Tg. Mureş, Rapid Bucureşti, CSS nr. 1 Bucureşti şi Victoria Chişinău, ultima formaţie fiind invitată la competiţie, dar jocurile ei nu contează pentru Campionatul Naţional.

În prima partidă, tinerele poloiste orădene au întâlnit echipa bucureşteană Rapid, pe care au întrecut-o cu scorul de 10-4. În jocul al doilea, CS Crişul a primit replica moldovencelor de la Victoria Chişinău, pe care le-a întrecut şi mai clar, cu 14-3.

Nici jocul din etapa a III-a, cu Torpi Tg. Mureş nu le-a dat prea mult de furcă orădencelor, care s-au impus la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 10-4.

În fine în ultima partidă, într-un fel de finală a turneului, Crişul Oradea a întâlnit echipa CSS nr. 1 Bucureşti. S-au întâlnit echipele care până atunci acumulaseră numai victorii. Dovedindu-se cea mai bună formaţie din competiţie, CS Crişul s-a impus şi de această dată, la trei goluri diferenţă, cu scorul de 10-7 şi astfel a încheiat turneul pe primul loc, cu punctaj maxim. 


Iată însă clasamentul Campionatului Naţional de polo feminin junioare, după primul turneu:

1. Crişul Oradea - 12 puncte (4-0-0)
2. CSS1 Bucureşti - 9 puncte (3-0-1)
3. Rapid Bucureşti - 6 puncte (2-0-2)
4. Torpi Tg. Mureş - 3 puncte (1-0-3)
5. Victoria Chişinău - 0 puncte (0-0-4)

Următorul turneu al competiţiei este prevăzut peste două luni, la Bucureşti.

De precizat faptul că în acest an Campionatul Naţional de polo pe apă feminin senioare nu se va mai disputa, întrucât echipa Torpi Tg. Mureş nu s-a înscris în competiţie şi au rămas doar două formaţii, CS Crişul Oradea şi Steaua Bucureşti, fapt care face imposibilă desfăşurarea ediţiei.