Echipa CSM Oradea s-a calificat pentru turneul final al Cupei României 3×3 la baschet masculin, după ce s-a clasat pe locul al 8-lea în faza preliminară, care s-a desfăşurat la Arena de Baschet din Bucureşti, în două sesiuni săptămânale, fiecare având câte două turnee.

La primul turneu, formţia orădeană, care a fost alcătuită din Horia Hora, Christian Ardeu, Octav Sim şi Vlad Szekely, s-a clasat pe locul al 11-lea, iar la cel de-al doilea turneu a ocupat locul 12. Apoi, în sesiunea a doua, la turneul cu numărul 3, CSM a ocupat locul 7, pentru ca la turneul al patrulea, ultimul, să ocupe poziţia a 4-a. Acest lucru a făcut ca, la general, cumulat pe baza celor patru turnee de calificare, bihorenii să ocupe locul 8 şi, astfel, să obţină accesul pentru turneul final.

De notat că la ediţia din acest an a Cupei României 3×3 la baschet masculin s-au înscris 20 de echipe, care s-au duelat în sistemul stabilit de Federaţia Română de Baschet pentru stabilirea câştigătoarelor celor patru turnee de calificare, respectiv pentru puncte, acestea stabilind cine se califică la turneul final. Apoi, primele 12 clasate în clasamentul cumulat al celor patru turnee s-au calificat pentru faza finală. Alături de CSM Oradea, au mai obţinut accesul la turneul final: CSM Târgu Jiu, Athletic Neptun Constanţa, BCM U FC Argeş CSM Piteşti, Dinamo Ştiinţa Bucureşti, CSU Piteşti, SCM U Craiova, Dan Dacian Bucureşti, CSM Miercurea Ciuc, Rapid Bucureşti, Sportul Studenţesc şi BC CSU Sibiu.

Turneul final al Cupei României 3×3 la baschet masculin se va desfăşura în perioada 21-22 martie, însă locul de disputare al acestuia nu a fost stabilit încă.