Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au reuşit un joc foarte bun şi o victorie pe măsură, care le-a dus calificarea în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Miercuri seara, la Oradea Arena, vicecampionii României au întrecut echipa neînvinsă până atunci în Grupa J a competiţiei, Legia Varşovia. Trupa pregătită de Cristian Achim s-a impus la o diferenţă clară, de 19 puncte, cu scorul de 93-74, fapt care i-a adus calificarea, la un moment dat nesperată, în faza următoare.

În jocul de miercuri seara, la CSM CSU a debutat şi noul jucător, Jon Arledge, dar de la început, Cristian Achim i-a trimis în teren pe: Neal, Richars, Pearson, Tarolis și Freeman.

Partida nu a început tocmai favorabil orădenilor, care s-au văzut conduşi după primul sfert cu 33-21, însă au avut o reacţie foarte bună în secvenţa a doua, pe care au câştigat-o la 12 puncte, astfel că la jumătatea disputei scorul a fost egal, 45-45.

Kris Richard, imperial

Cu o apărare bună în sfertul III, CSM CSU a trecut în avantaj şi chiar s-a desprins pe tabelă, după ce Kris Richard a avut o prestaţie excelentă atât în atac, cât şi în apărare. Și ceilalţi jucători ai echipei orădene au avut prestaţii apreciate, iar roş-albaştrii şi-au adjudecat aceste zece minute cu 24-11, ajungând să conducă la ultima pauză cu 69-56.

Pe val, baschetbaliștii au continuat să aibă o prestaţie bună şi în ultimul sfert, când au continuat să se desprindă şi au ajuns să conducă clar, cu 23 de puncte, scor 87-64. Motivaţi de obţinerea calificării, elevii antrenorului Cristian Achim nu s-au relaxat deloc pe final şi au reuşit o victorie frumoasă în faţa unei echipe redutabile, care avea cinci victorii din cinci partide.

Rezultatul final a fost 93-74, iar CSM CSU a aşteptat apoi aproximativ două ore pentru a afla dacă este calificată. În urma încheierii tuturor jocurilor din etapa a 6-a a primei faze a grupelor, formaţia bihoreană a aflat că a ajuns în faza Top 16 a FIBA Europe Cup.

CSM CSU a încheiat, astfel, Grupa J pe locul 2, cu 4 victorii şi 2 înfrângeri, după Legia Varşovia, situată pe primul loc, cu 5 victorii şi o înfrângere.

În jocul de joi seara, de la roş-albaştri, Kris Richard a excelat, cu 24 de puncte. La capitolul marcatori, el a fost urmat de Donatas Tarolis cu 15 puncte, de Nijal Pearson şi Cătălin Baciu, cu câte 13 puncte, respectiv de Bobe Nicolescu, autor a 11 puncte. De asemenea, Erick Neal a reuşit 10 puncte, în timp ce de la echipa poloneză, Christian Vital a fost cel mai eficace, cu 17 puncte.

Pentru CSM CSU Oradea este a cincea calificare consecutivă în TOP 16 din FIBA Europe Cup.

Se cunosc următorii adversari

Vicecampionii Românei îşi cunosc deja adversarii din faza a doua a grupelor. Aceştia sunt: Manisa BSK din Turcia, Casademont Zaragoza din Spania şi ERA NYmburk din Cehia.

Aceste echipe vor face parte din Grupa M, care, în prima etapă, o va programa pe CSM CSU Oradea să evolueze în deplasare, pe data de 6 decembrie, în Turcia, cu Manisa BSK.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!