Forma bună a baschetbaliştilor de la CSM CSU arătată la turneul de FIBA Europe Cup de la Oradea a fost confirmată şi în jocul de vineri de la Piteşti, din cadrul turneului de Ligă Naţională, unde "leii roşii" au dat piept cu sibienii de la BC CSU.

Dornici de revanşă, după înfrângerile din tur, respectiv de la turneul FIBA Europe Cup de la Istanbul, "roş-albaştrii" bihoreni au evoluat cu ambiţie, acordând atenţie sporită adversarului, iar asta s-a văzut în joc. Cu toate că meciul a fost echilibrat, în cele din urmă, orădenii s-au impus la o diferenţă de 11 puncte, cu scorul de 82-71.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren de la început pe: Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Startul a fost excelent şi, după un nivel solid de apărare în relaţia unu la unu, dar şi cu o eficienţă bună în atac, la jumătatea primului sfert CSM CSU conducea cu 10-0. Pe parcurs, sibienii au mai redus din handicap, dar în prima pauză tot Oradea a intrat în avantaj, cu scorul de 19-14.

Sfertul II însă a început cu un parţial de 10-4 în favoarea galben-albaştrilor, aceştia preluând conducerea pe tabelă. Replica a venit de la Broussard şi Baciu, dar Sibiul a punctat din nou de la mare distanţă. S-a mers apoi cap la cap până către finalul secvenţei secunde, când sibienii s-au desprins şi au intrat la conducere cu patru puncte în pauza mare a partidei.

Ceva mai motivaţi, jucătorii echipei orădene au început bine sfertul III şi după patru minute au egalat. Sibienii au revenit în avantaj, dar Broussard, Markovic şi Zekovic au marcat puncte importante, readucând egalarea. Broussard a readus chiar CSM-ul în avantaj, dar în ultima pauză tot Sibiul a intrat la conducere, cu 56-55.

Bătălia decisivă s-a dat în sfertul IV, unde orădenii au dat dovadă de o mai bună determinare, trecând la conducere. Sibiul însă a replicat, dar finalul de joc a aparţinut bihorenilor, care s-au desprins şi au câştigat cu 82-71.

A fost o victorie importantă pentru CSM CSU Oradea. În meciul cu sibienii, Nikola Markovic a fost cel mai eficace jucător de la CSM CSU, cu 20 de puncte marcate. L-au urmat Aaron Broussard, cu 13 puncte, şi Garlon Green, cu 10 puncte. De partea cealalată, de la sibienii s-a remarcat în mod special Xavier Rathan-Mayes, cu 28 de puncte.

În urma acestui succes, CSM CSU Oradea a urcat trei locuri în clasament, de pe 10 pe 7, cu 24 de puncte. Orădenii au însă şi patru meciuri mai puţin disputate.

Sâmbătă, în cel de-al doilea şi ultimul meci de la turneul de la Piteşti, CSM CSU va întâlni echipa locală BCM U FC Argeş, într-un joc programat de la ora 19 şi care poate fi urmărit pe canalul de YouTube FRB Tv.