Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor susţine în această săptămână jocurile din turneul 5 al Ligii Naţionale, care se va desfăşura la Arena Antonio Alexe, joi şi vineri.

Iniţial, acest turneu a fost programat la Miercurea Ciuc, dar după ce sala sporturilor din oraşul harghitean a devenit indisponibilă ca urmare a unui incendiu de proporţii ce a lăsat aproximativ 20 de familii fără adăpost, găzduirea turneului a fost atribuită Oradiei.

Legat de acest aspect, conducerea clubului CSM Oradea a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru persoanele afectate de incendiu din Miercurea Ciuc, campanie care a fost organizată pe pagina de Facebook a clubului orădean, unde fanii baschetbaliştilor orădeni pot cumpăra, la licitaţie, maiouri de jucători. 

Turneul 5B din cadrul Ligii Naţionale de baschet masculin, care se va desfăşura la Oradea, va reuni patru formaţii, CSM CSU Oradea, SCM Timişoara, CSM VSKC Miercurea Ciuc şi CSM Focşani.

În prima partidă, echipa bihoreană va întâlni joi, de la ora 19, formaţia CSM Focşani. Tot în prima zi a turneului, dar de la ora 16, SCM Timişoara se va confrunta cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Vineri, în cea de-a doua şi ultima zi de turneu, "roş-albaştrii" vor juca în compania celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, tot cu începere de la ora 19, iar de la ora 16 adversare vor fi CSM Focşani şi SCM Timişoara.

Potrivit normelor legale în vigoare, accesul publicului la aceste meciuri nu va fi permis. Totuşi, meciurile vor putea fi urmărite în transmisiune directă pe platforma canalului de Youtube FRB TV. 

Conform ofiţerului de pesă al clubului CSM, Adrian Micinic, formaţia orădeană are la dispoziţie întreg efectivul de jucători, iar roş-albaştrii au efectuat testul Covid-19 în cursul zilei de marţi, rezultatele fiind negative, deci personalul sportiv a fost declarat apt pentru participarea la turneu.

Reamintim că după participarea la trei turnee din cele patru desfăşurate până acum, CSM CSU Oradea ocupă locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale, cu 12 puncte, având 5 victorii şi 2 înfrângeri.