Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus şi luni, în restanţa de la Sibiu, cu CSM Galaţi şi au terminat sezonul regulat pe locul secund în clasamentul Ligii Naţionale.

Trupa bihoreană a învins cu scorul de 96-78, ajungând, astfel, la cea de-a 11-a victorie consecutivă din campionat. Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. După mai multe schimbări de scor pe tabelă, CSM-ul s-a desprins pe finalul primului sfert, intrând în avantaj în prima pauză cu scorul de 27-19.

În sfertul II, jocul a continuat într-o notă de echilibru, totuşi trupa bihoreană s-a desprins la nouă puncte, dar gălăţenii au replicat. La jumătatea disputei, CSM CSU conducea cu 52-46.

După pauza mare, bihorenii au întâmpinat probleme în defensivă, permiţând formaţiei adverse să se apropie ameninţător. Arturas Valeika a ajuns la cea de-a patra greşeală personală, dar a ieşit la rampă apoi Ramone Moore, care s-a remarcat în atac, iar scorul cu zece minute înainte de final a devenit 73-66 în favoarea "roş-albaştrilor" orădeni.

Ultima secvenţă a aparţinut însă elevilor antrenorului Cristian Achim, care s-au desprins la peste zece puncte pe tabelă. Jocul a fost tot mai bun şi în apărare, şi în atac, unde Moore, Green şi Nicolescu şi-au adus un aport consistent. Diferenţa a crescut tot mai mult, iar la final, CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de 18 puncte, cu scorul de 96-78.

De această dată, cel mai bun marcator al echipei bihorene a fost Dragan Zekovic, autor a 18 puncte. L-au urmat Aaron Broussard, cu 14 puncte, Tudor Fometescu, cu 13 puncte, şi Garlon Green, autor a 11 puncte. De partea cealaltă, de la formaţia gălăţeană, Davor Konjevic a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte.

Cu 47 de puncte, ca urmare a obţinerii a 21 de victorii şi cu 5 înfrângeri, CSM CSU Oradea a încheiat sezonul regulat pe poziţia a 2-a, după U BT Cluj, situată pe primul loc, cu 49 de puncte.

Pe locurile 3 şi 4 s-au situat BC CSU Sibiu şi CSO Voluntari, cu câte 45 de puncte.

În primul tur din play-off, CSM CSU Oradea va întâlni echipa SCM Timişoara, formaţie care a încheiat sezonul regulat pe locul 7.