Sfârşitul de săptămână aduce o nouă rundă cu jocuri în cadrul celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Este vorba despre penultima, o etapă care poate clarifica situaţia de la vârful clasamentului. În Seria a 10-a, teoretic, cinci echipe mai au şanse de a ocupa unul dintre primele două locuri, poziţii care duc la barajul de promovare.

Între aceste formaţii se află şi CAO 1910 Oradea, o echipă care - după ce a pierdut sâmbăta trecută derby-ul Bihorului - şi-a diminuat şansele, dar care mai speră la baraj.

Singura variantă, victoria

Sâmbătă, de la ora 17, orădenii de la CAO vor juca la Dej, cu echipa locală Someşul, într-o partidă în care nu-şi pot propune altceva decât victoria, singura variantă care-i mai menţine în lupta pentru primele două poziţii.

Nu va fi un meci uşor, întrucât Someşul este o echipă redutabilă pe teren propriu, având până acum şapte victorii în actuala ediţie de campionat.

CAO se deplasează la acest joc de pe locul 3, cu 27 de puncte, în timp ce Someşul Dej ocupă poziţia a 7-a, cu 22 de puncte.

Arbitrul jocului programat de la ora 17, la Baza Sportivă Vad, va fi Constantin Alin Olaru, din Râmnicu Vâlcea.

Elevii antrenorului Florin Fărcaş vor fi însă şi cu gândul la ce fac contracandidatele lor în această rundă cu numărul 17. SCM Zalău, de pe locul 2, are meci acasă cu CSM Satu Mare, cum, de altfel, tot acasă va evolua şi liderul, Minaur Baia Mare, cu Sportul 2007 Şimleu Silvaniei.

Meciuri şi pentru CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea

CSC Sânmartin, echipa care i-a învins pe cei de la CAO, sâmbăta trecută, în derby-ul bihorean, va evolua la Bistriţa, pe terenul Gloriei, o altă trupă, care, de pe locul 4, cel puţin teoretic mai are şanse la baraj. 

Jocul de la Bistriţa, care va debuta tot de la ora 17, va fi arbitrat de clujeanul Narcis Bodocan.

În fine, cea de-a treia echipă bihoeană din Liga a III-a, Luceafărul Oradea, va juca sâmbătă acasă, de asemenea, de la ora 17, cu Progresul Şomcuta Mare. 

Meciul de la Sânmartin, care va fi arbitrat de clujeanul Sorin Vădana, va repezenta derby-ul codaşelor, pentru că se vor întâlni ultimele două clasate, Luceafărul de pe locul 10, cu Progresul Şomcuta, formaţie situată pe poziţia a 9-a.