După succesul surprinzător obţinut în faţa Cehiei, echipa naţională de futnet (tenis cu piciorul) a României a învins şi Slovacia, câştigând, astfel, prima ediţie a Cupei Naţiunilor.

Meciul cu Slovacia a avut loc la Sala Nicolae Talpoş din Salonta în prezenţa unui număr mare de spectatori, circa 250 de iubitori, care au urmărit disputa de la fileu. La eveniment au asistat şi primarul municipiului Salonta, Török László, şi consulul general al Slovaciei în România, Miroslav Iabloncsik. Aceştia le-au adresat câteva cuvinte participanţilor, iar după intonarea imnurilor naţionale, au urmărit din tribune prestaţia echipelor.

Bazată pe componenţii echipei locale, CS Tengo, alături de care au mai fost convocaţi reprezentanţi ai JSF Cluj-Napoca, naţionala României a avut o prestaţia foarte bună, reuşind să învingă mult mai titrata adeversară, care, la acest joc, a fost lipsită de aportul unor titulari. Scorul final de 4-1 (amfitrionii au câştigat de două ori la simplu şi la dublu, pierzând meciul de triplu) nu reflectă disputa echilibrată de pe terenul de joc, tricolorii muncind din greu (la simplu şi la dublu victoria s-a conturat in setul decisiv, respectiv la avantaje) pentru a se impune.

Vasile Sorean sr., antrenorul reprezentativei de futnet a României i-a utilizat pe: Darius Nagy, Alex şi Vasile Sorean jr., Denis Purja (toţi de la Tengo Salonta), Alin Bălan, Florin Bozga (ambii de la JSF Cluj-Napoca). Georgel Bobiş a fost şi el prezent la meci dar nu a intrat pe teren). Marian Mihoc, conducătorul delegaţiei slovace a mizat pe Igor şi Marek Hulin, Lukas Bezeg, Lukas Gabag, Matej Prachar şi Gabriel Horvat.

În urma succesului repurtat, România şi-a asigurat întâietatea în clasamentul Cupei Naţiunilor, indiferent de rezultatul ultimului duel dintre Cehia şi Slovacia. Duelul cu Slovacia a fost ultimul test pentru tricolori înainte de Campionatul Mondial ce va avea loc la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii viitoare (16-18 noiembrie). Biletele pentru acest eveniment vor fi puse în vânzare zilele următoare pe internet.

Salonta va găzdui în weekend două turnee internaţionale. Sâmbătă va avea loc primul turneu feminin din istoria futnetului salontan, iar duminică va fi organizată o întrecere pentru copii (10-13 ani). La ambele evenimente vor participa pe lângă echipe din ţară şi formaţii din Ungaria, Slovacia şi Cehia.