Conducerea echipei de handbal masculin CSM Oradea a anunţat legitimarea unui nou jucător. 

Este vorba despre handbalistul Márk István Kovács, care va fi noul pivot al trupei bihorene. Originar din Ungaria, acesta se află la primul angajament în România.

Tânărul sportiv este născut în anul 1997, măsoară 1.98 metri şi cântăreşte 101 kilograme. "El vorbeşte fluent limbile engleză, germană şi croată, pe lângă limba maternă", precizează clubul bihorean, în comunicatul de informare al transferului.

Născut la Budapesta, Kovács şi-a început cariera la nivel profesionist în 2017, alături de Sport- 36 Komló, în primul eşalon maghiar.

După două stagiuni alături de Sport-36 Komló, maghiarul a semnat cu MRK Dobova, în prima ligă a Sloveniei. Aici el a petrecut sezonul 2019-2020, având prima experienţă în străinătate.

În perioada 2020-2022, Márk István Kovács a jucat pentru SBS Eger, în campionatul maghiar, iar pe parcursul ultimului sezon, handbalistul a bifat 24 apariţii şi a înscris 29 goluri pentru echipa sa.

"Noul jucător de la CSM Oradea a acumulat experienţă de joc la nivel internaţional, întrucât a evoluat în Cupa EHF la nivel de club. De asemenea, Kovács a ocupat locul 5 cu naţionala Ungariei la Campionatul Mondial U21, respectiv locul 10 la Campionatul European U20", a mai transmis clubul orădean.

Márk István Kovács evoluează pe post de pivot şi va forma un cuplu la această poziţie cu Paul Oargă, mai vechiul component al echipei orădene, care a semnat un nou angajament cu CSM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!