Vicecampioni naţionali, în urma finalei desfăşurate miercuri la Bucureşti, juniorii E ai clubului FC Bihor au fost premiaţi joi seară de reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Judeţean, instituţiile finanţatoare ale clubului bihorean. Micuţii sportivi au primit din mâna viceprimarului Oradiei, Ovidiu Mureşan şi a consilierului judeţean Dumitru Voloşeniuc o diplomă şi o mică atenţie în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala festivă a Consiliului Judeţean.

"După premierea simbolică de acum micuţii noştri sportivi vor fi premiaţi aşa cum se cuvine în primul trimestru al anului viitor în cadrul galei "Campionii viitorului" organizată în fiecare an de Primărie", a promis viceprimarul Ovidiu Mureşan.

În cadrul festivităţii de joi au mai fost premiaţi şeful Centrului de copii şi juniori, Călin Cheregi, antrenorul Lucian Ulici şi staff-ul echipei.

Cu această ocazie, Dumitru Voloşeniuc, membru în AGA la FC Bihor, l-a felicitat în mod deosebit pe antrenorul Ulici pentru reuşita lotului pe care îl pregăteşte de cinci ani cu atât mai mult cu cât în urmă cu câţiva ani era la un pas de a fi pus pe liber.

"Nu pot să nu îmi amintesc că în urmă cu doi ani am făcut nişte restructurări la club şi domnul Ulici trebuia să fie şi el printre cei afectaţi de reduceri. Dintr-o întâmplare fericită acest lucru nu s-a mai întâmplat şi mă bucur că a fost aşa. De acum înainte ne vom gândi de două ori înainte de a lua astfel de decizii. Eu îi mulţumesc domnului Ulici pentru munca depusă şi pentru tot ce a făcut la club", a spus Voloşeniuc.

Vizibil emoţionat, antrenorul Lucian Ulici a mulţumit pentru laudele primite în numele său şi al echipei. "Este cea mai mare performanţă din carierea mea de antrenor şi vă promit că alături de copiii mei voi munci cu seriozitate pentru a ne bucura şi de alte reuşite", a spus antrenorul.

La festivitatea de premiere de joi seară au mai participat printre alţii, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Valer Vancea, care a şi înmânat o diplomă reprezentanţilor echipei pentru locul I ocupat pe judeţ, preşedintele Clubului FC Bihor, Şerban Morcan, antrenorul echipei mari a FC Bihor, Marian Pană, directorul Clubului Sportiv Crişul, Ionel Bungău, părinţi şi prieteni ai micuţilor sportivi.

Ceremonia de înmânare a diplomelor s-a încheiat cu un moment emoţionant pornit de la o declaraţie făcută jucătorilor de antrenorul Lucian Ulici: "Deşi sunt vicecampioni în Campionatul Naţional pentru mine jucătorii mei sunt cei mai mari campioni".

Micii sportivi au fost recompensaţi de asistenţă cu aplauze, iar părinţii şi prietenii sportivilor au scandat minute în şir "Campionii! Campionii! Ole, ole, ole!". Spre bucuria sinceră a micilor fotbalişti.

Performanţa juniorilor E ai FC Bihor este cu atât mai notabilă cu cât în Campionatul Naţional au evoluat peste 240 de echipe din toată ţara, inclusiv de la cluburi cu tradiţie precum CFR Cluj, Atletico Arad, LPS Banatul Timişoara, Juniorul Galaţi sau pepiniere fotbalistice cu greutate precum Şcoala de Fotbal Dănuţ Coman Piteşti ori Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

Formaţia orădeană a fost învinsă în finala desfăşurată miercuri la Buftea de echipa bucureşteană Sportul Studenţesc. Bihorenii au pierdut meciul cu scorul de 5 - 1, după ce la pauză rezultatul era 0-0.

GALERIE FOTO DE LA PREMIERE, AICI!