Echipa naţională de polo a României a reuşit performanţa de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului European din Croaţia, după ce joi a întrecut Georgia cu scorul de 18-11.

Printre protagoniştii acestei victorii s-au numărat şi cei doi componenţi ai echipei CSM Oradea, Levente Vancsik și David Belenyesi, care au marcat câte două goluri.

Principalii marcatori au fost alţi doi jucători care au activat la CSM Oradea, Vlad Georgescu, cu 5 goluri, şi Silvian Colodrovschi, autor a 4 goluri.

Meciul a fost dominat clar de echipa României, care după primul sfert conducea cu scorul de 5-1. Până la jumătatea confruntării, tricolorii s-au desprins şi mai tare, astfel că la pauza mare reprezentativa ţării noastre era în avantaj cu 10-4. Cum şi sfertul III a fost câştigat de România cu 3-2, în ultima pauză poloiştii români aveau 13-6. Ultimele opt minute au adus cele mai multe goluri, zece, câte cinci pentru fiecare echipă, astfel încât scorul final a fost 18-11.

Prin această victorie, echipa României şi-a asigurat calificarea și la Campionatul Mondial.

În sferturile Campionatului European din Croaţia, reprezentativa ţării noastre va întâlni Spania sâmbătă, de la ora 17:30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!