Echipa de polo pe apă a Clubului Sportiv Universitar Oradea, antrenată de Cosmin Goina și Florin Țic, a testat în acest sezon și apele internaționale.

Înscrisă în premieră în turneul Nordic League, care a reunit la start în acest an 22 de echipe din 14 țări, CSU Oradea a reușit să facă o figură frumoasă, clasându-se în final pe locul 6. 

Final 8 Nordic League a fost găzduit în perioada 7-9 iunie de capitala Suediei, Stockholm, unde CSU Oradea a avut parte de adversari redutabili, din campionate precum cele ale Spaniei, Țărilor de Jos, Germaniei, Lituaniei sau Ucrainei.

Chiar dacă a fost echipa cu cel mai tânăr lot din competiție, CSU Oradea a reușit să învingă formația Vilnius Water Polo Team, cu scorul de 19-16, dar a plătit tribut în fața celor de Neukolln Berlin, nemții impunându-se cu scorul de 9-2, și în fața reprezentantei Țărilor de Jos, De Ham, care a câștigat la limită, scor 14-13, în meciul pentru locurile 5-6. 

De notat faptul că CSU Oradea a reușit să câștige în acest an play-outul Superligii Naționale de polo cu victorii pe linie, astfel că a ocupat locul 5 în competiția națională. 

Echipa CSU Oradea: Forrai Karoly, Cosmin Popa, Alexei Nironca, David Rikk, David Moca, Gabriel Cenușe, Adrian Păscăluță, Csato Ballazs, Ovidiu Țifrea, Tudor Barbur, Merai Laszlo, Insinna Tomasso, Daniel Turculeț, Cristian Tohotan, Matei Vușcan, Flavius Popa, Mark Tokai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!