Bazinul Acoperit Crișul din Oradea a găzduit în weekend un turneu internațional de polo care nu a fost anunţat publicului. La turneu au luat parte echipa națională de seniori a României, reprezentativele U19 ale României și Olandei, dar şi echipa de juniori I a clubului Crișul Oradea. 

Cum era de aşteptat, reprezentativa de seniori, care se pregătește pentru participarea la Campionatul European din Croaţia, a câştigat turneul, învingându-şi toate adversarele, unele, trebuie subliniat, de nivel inferior.

Înaintea turneului de la Oradea, prima reprezentativă a ţării noastre, din care fac parte şi cinci jucători de la CSM Oradea (Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Bogdan Remeș, Vancsik Levente și Vlad Colodrovschi), a mai particiat la un stagiu în Ungaria, la Budapesta, unde a susţinut şi jocuri test în compania formaţiei U19 a ţării vecine. „A fost un stagiu util, în care am disputat câteva jocuri de verificare cu echipa maghiară”, a declarat selecţionerul Bogdan Rath.

Trebuie precizat însă că în toate aceste pregătiri pentru participarea la Campionatul European, care va avea loc la Split, în perioada 27 august – 11 septembrie, echipa naţională de seniori a României nu a disputat niciun meci și nu a luat parte la niciun turneu de seniori.

Este o situaţie care nu s-a mai întâlnit la selecţionata de seniori a ţării noastre, iar scuzele ar fi absența unui program care trebuia să fie stabilit de vechiul antrenor, grecul Athanasios Kechagias, cel care a plecat însă la Spandau Berlin la finele lunii mai. Totuşi, Federaţia Română de Polo a pierdut aproape o lună de zile până la numirea noului selecţionar, Bogdan Rath, timp în care s-ar fi putut pune la punct un program bun de pregătire, cu meciuri cu adversari pe măsura celor întâlniţi la Europene.

Este posibil ca tocmai de aceea turneul de la Oradea s-a ținut cu ușile închise. La competiţia continentală din Craoţia, echipa de polo seniori a României face parte din Grupa C, alături de Spania, Olanda și Germania. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!