Tinerii poloişti ai clubului Crişul Oradea şi-au adjudecat în weekend trofeul Cupei României la categoria U17. Performanţa a fost realizată la Bucureşti, acolo unde s-a desfăşurat turneul competiţiei.

În sferturile de finală, echipa orădeană, pregătită de antrenorii Christian Sandor şi Marcel Hașaș, a întrecut clar, cu scorul de 24-2, formaţia CSM Corona Braşov, pentru ca în semifinale să se impună la limită, cu scorul de 17-16, în faţa celor de la Steaua BA Bucureşti.

În ultimul act, Crişul Oradea să se dueleze cu CS Dinamo Bucureşti. Demn de o finală, jocul a fost strâns, iar victoria le-a revenit orădenilor, cu scorul de 12-11, ocupând astfel primul loc şi intrând în posesia trofeului.

Pe lângă trofeul adjudecat de echipă, CS Crişul şi-a mai adjudecat şi un premiu special, atribuit celui mai bun jucător al competiției. Acesta i-a fost decernat lui Andrei Marinescu, care face parte şi din echipa de seniori CSM Oradea și care a debutat inclusiv în cupele europene.

„Câștigarea trofeului de Cupa României la polo pe apă categoria U17 Masculin – ediția 2023/24 este primul rezultat obținut de poloul orădean la nivel juvenil după semnarea protocolului de colaborare între CS Crișul Oradea și CSM Oradea”, transmite conducerea clubului CSM Oradea, pe site-ul oficial.

Lotul de jucători al CS Crișul Oradea la turneul Cupei României a fost alcătuit din: Mérai László, Luca Silviu, Bogdan Popa, Cosmin Popa, Matei Vușcan, Flavius Popa, Cristian Tohotan, Alex Nagy, Marcu Szilágyi, Márk Tokai, Benjamin Nagy, Andrei Marinescu, Raul Șandru, Ianis Soponar şi Mihai Fitero. Antrenor principal: Christian Sandor. Antrenor secund: Marcel Hașaș.


Clasamentul final al Cupei României U17 la polo masculin:

1. Crișul Oradea

2. Dinamo București

3. Steaua BA București

4. Hello Sport

5. CSM Corona Brașov

6. CSȘ Nr. 1 București

7. CSȘ Triumf București

8. CNER

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!