Echipa de spadă cadete a clubului Crişul Oradea a ocupat locul cinci la întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional.

În componenţa Mara Mazilescu, Ana Muntean şi Andrea Muntean, formaţia orădeană pregătită de antrenorul Nicolae Ille a întâlnit, în optimile de finală ale întrecerilor de la Bucureşti, echipa CSS 1 Constanţa, pe care a întrecut-o destul de clar, cu scorul de 45-32.

Orădencele s-au calificat astfel în sferturile de finală, unde au dat însă de principala favorită, CSS Steaua Bucureşti 1, echipă care avea să-şi adjudece titlul naţional şi care s-a impus în disputa cu orădencele cu scorul de 45-29.

Ca urmare, elevele antrenorului Nicolae Ille au luat drumul turneului pentru locurile 5-8, unde s-au duelat mai întâi cu LPS Craiova, echipă pe care au învins-o cu 45-42.

În acest fel, au ajuns să joace pentru locurile 5-6 cu CSŞ Quarto Bucureşti 1, echipă pe care au învins-o cu 45-37.

Astfel s-au situat pe locul 5, după CSS Steaua 1, CS Satu Mare, LPS Satu Mare şi CSA Steaua Bucureşti.

"Mara şi Ana au avut o evoluţie bună, după ziua de individual, unde au evoluat cu emoţii, fiind şi mai mici cu doi ani faţă de categorie. Conduse bine de Andrea, au obţinut trei victorii şi au pierdut un singur meci cu campioanele. Este o evoluţie care dă speranţe că anul viitor, în aceeaşi componenţă, fetele noastre se pot duela pentru titlul naţional", a declarat antrenorul Nicolae Ille.

În semifinalele Campionatului Naţional de spadă cadete pe echipe, CSŞ Steaua Bucureşti 1 a trecut de echipa LPS Satu Mare, cu scorul de 45-39, în timp ce CS Satu Mare a învnis CSA Steaua Bucureşti cu 45-30.

În finala mare, CSŞ Steaua Bucureşti 1 a depăşit CS Satu Mare cu 43-39, în timp ce în finala mică LPS Satu Mare a întrecut CSA Steaua Bucureşti, cu scorul de 45-38.

La individual, spadasina orădeană Andrea Muntean a devenit vicecampioană naţională, atât la categoria cadete, cât şi la cea rezervată junioarelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!