Tinerele atlete ale Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea s-au remarcat din plin la întrecerile Campionatului Naţional de Cros, competiţie care s-a desfăşurat la Botoşani, în weekend.

Elevele profesorului Călin Laza au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să obţină două clasări pe podium, dintre care una, cu echipa, chiar pe cea mai înaltă treaptă.

La individual, la categoria copile 1 (născute în 2008), Andra Danciu s-a clasat a doua, intrând în posesia medaliei de argint şi a titlului de vicecampioană naţională, în timp ce la categoria de vârstă U 16 (sportive născute în anii 2006 şi 2007), formaţia LPS Bihorul a fost prima, cucerind medaliile de aur şi titlul de campioană naţională.

Echipa orădeană a fost alcătuită din Diana Verdeş, Miklovits Linett şi Kiss Kamilla.

"Ţin să le felicit pe fete, pentru  medaliile obţinute la Campionatul Naţional de cros. Se confirmă că această generaţie pe care o antrenez este o generaţie talentată, drept dovadă totalul de 10 medalii obţinute la campionatele naţionale, atât de pistă cat şi de cros", a declarat antrenorul Călin Laza.

De menţionat însă că, în urma rezultatelor obţinute de la pistă şi la cros, Miklovits Linett şi Diana Verdeş au intrat în vederile antrenorilor lotului naţional U16, Diana Verdeş aflându-se deja în pregatire cu lotul naţional U18, la Izvorani.

Cu această ocazie, tehnicianul orădean Călin Laza a ţinut să îndemne copiii să practice atletismul şi transmite că îi asteaptă la LPS Bihorul Oradea, "club care e obişnuit cu rezultatele notabile, atât la atletism cât şi la alte sporturi".