Luptătorii orădeni de la cluburile LPS Bihorul şi CS Crişul s-au întors cu rezultate bune de la întrecerile Cupei României şi Campionatului Individual U15, care s-au desfăşurat în perioada 9-10 aprilie la Odorheiu Secuiesc.

Principala performanţă a realizat-o echipa de lupte greco-romane U15 a Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea, care a obţinut locul I, aducând cupa la Oradea. Această performanţă nu a mai fost atinsă de o echipă din Oradea din anul 1997, când Cupa României a fost câștigată de echipa de cadeţi a LPS.

Au făcut parte din aceasta echipă laureată: Alexandru Ciul, Szep Botond, Matei Pelean, Sergiu Pop, Adrian Seica, Vlad Trip, Florin Beldea şi Alexandru Ghib.

"Şi în lupte, forţa grupului este importantă. Noi, la club, facem performanţă şi s-a implementat această mentalitate de campioni în cadrul secţiei de lupte greco-romane. Este adevarat că şi domnul director Lucian Stance (n.r. - directorul Liceului Sportiv "Bihorul") şi-a arătat încrederea în sportivii sectiei şi ne-a sprijinit în menţinerea nucleului de luptatori", a declarat, după obţinerea performanţei, antrenorul echipei orădene, profesorul Nelu Sandu Pop.

De asemenea, tot la Cupa României, luptătorul orădean Alex Gavra (foto) a participat la categoria 100 kg, unde a reuşit să obţină medalia de bronz.

Alex Gavra este legitimat la clubul sportiv Crişul, dar se pregăteşte alaturi de luptătorii de la LPS "Bihorul" Oradea, "prin bunăvoinţa drectorului Lucian Stance, care a acceptat să ofere sprijin luptătorului orădean până cand Clubul Sportiv Crisul va reuşi să redreseze secţia de lupte", după cum a mai precizat tehnicianul Nelu Sandu Pop.

În ceea ce priveşte Campionatul Individual de Lupte U15, şi aici secţia de lupte greco-romane a LPS "Bihorul" a obţinut două medalii valoroase.

Mai întâi, luptătorul Matei Pelean a cucerit medalia de argint la categoria 51 kg, o categorie solicitantă, la care au fost înscriși 13 sportivi. Sportivul legitimat la LPS Bihorul a avut un parcurs foarte bun până în finală, unde a cedat în faţa unui adversar din Suceava.

De asemenea, luptătorul Alexandru Ciul s-a clasat pe locul III şi a obţinut medalia de bronz la categoria 57 kg.

Toţi aceşti luptători medaliaţi la întrecerile de la Odorheiu Secuiesc sunt pregătiţi de antrenorul Nelu Sandu Pop, cel care a condus, de altfel, delegaţia orădeană la Cupa României şi Campionatului Individual U15.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!