Sala Sporturilor din Deva a fost în weekend gazda Finalei Campionatului Național de judo, rezervat echipelor de juniori, sportivi sub 21 de ani.

Orădenii de la LPS CSM Oradea au reușit să-și îmbunătățească rezultatul de anul trecut, când au cucerit medaliile de bronz, de această dată devenind vicecampioni naționali.

Judoka orădeni, legitimați la LPS Bihorul Oradea și CSM Oradea, pregătiți de prof. Emil Morar și Dan Fâșie, au reușit un parcurs bun, învingând categoric cu scorul de 4-1 în grupă, echipa CSS Miercurea Ciuc, și tot cu 4-1 în semifinală, echipa CSM Pitești, calificându-se astfel în finala competiției.

„Finala a prilejuit o întâlnire și o luptă într-adevăr electrizantă, echilibrată și de un foarte bun nivel tehnic, rezultatul final decizând-se în ultimul meci”, după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

Scorul final a fost 3-2 pentru echipa Universitatea CSM Cluj - Dinamo București, aceștia devenind Campioni Naționali, în timp ce judoka de la LPS CSM Oradea s-au situat pe poziția secundă și au intrat în posesia medaliilor de argint, devenind vicecampioni naționali.

Echipa orădeană i-a avut în componență pe: Robert Boldiș și Alexandru Popa la 66 kg, Adrian Olaru și Cristian Popa la 73 kg, David Fodor și David Mitran la 81 kg, Alex George Creț la 90 kg, David Nagy și Alex Mierlut la + 90 kg.

Medaliile de bronz au fost cucerite de echipele CSM Pitești și CSS CSM CFR Ploiești. „O mențiune ar trebui făcută, și anume tinerețea echipei oradene, toți componenții ei fiind cadeți sau în primul an de juniorat, ceea ce ne conferă în viitor perspectivele formării unei echipe de seniori cu care să atacăm titlul național la seniori”, a mai declarat antrenorul Emil Morar.

Duminică, tot în sala sporturilor din Deva, s-a desfășurat Finala Campionatului Național de judo juniori (U 21) Ne-Waza (luptă la sol), competiție maraton care s-a desfășurat pe trei suprafețe de luptă, unde din nou s-a remarcat Alex George Creț (în foto primul din stânga), care, în limitele categoriei + 81 kg, a devenit și el vicecampion național, fiind învins în finala categoriei de piteșteanul Șerban Eduard.

Au mai avut evoluții meritorii, clasându-se pe locul 5, Alexandru Popa la 66 kg și Adrian Olaru în cadrul categoriei 81 kg.

La rândul lor, Șarolta Lungu la + 63 kg și Cristian Popa la 81 kg, s-au clasat pe locuL 7.