Echipa națională de handbal feminin a României se află de câteva zile la Oradea, unde pregătește jocul cu Austria, din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial.

Tricolorele au revenit astfel în orașul de pe Criș după o perioadă de câțiva ani, iar pe data de 9 iunie, la Arena Antonio Alexe, vor disputa prima manșă a play-off-ului, în cadru căruia întâlnesc echipa austriacă. Astfel, iubitorii handbalului din Bihor vor avea ocazia să vadă din nou la lucru naţionala feminină, una dintre cele mai bune ale Europei.

Jucătoarele, pregătite de antrenorii Martin Ambros (principal), Horaţiu Paşca (secund) și Jaume Fort Mauri (cu portarii), au sosit în Oradea încă de duminică și se pregătesc la Arena Antonio Alexe.

Sunt programate câte două ședințe de pregătire pe zi, însă miercuri antrenamentele au fost mutate la Sala Universităţii, Arena Antonio Alexe fiind gazda spectacolul trupei Harlem Globetrotters.

Vineri și sâmbătă, reprezentativa România va disputa însă două partide de verificare în compania Ungariei, la Debrecen. Cele două partide vor fi jocuri închise, fără public, în care se va urmări cu precădere exersarea schemelor de joc.

Iată lotul echipei de handbal feminin a României pentru meciurile cu Austria: Denisa Dedu și Yuliya Dumanska - portari; Valentina Elisei Ardean, Laura Chiper, Florentina Craiu, Nicoleta Dincă, Ana Maria Drăguţ, Alina Ilie, Cristina Laslo, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Laura Popa, Andreea Pricopi, Gabriella Szücs, Cynthia Tomescu, Aneta Udriştoiu şi Mădălina Zamfirescu.

Biletele pentru partida România - Austria de la Oradea, de vineri, 9 iunie, de la Arena Antonio Alexe, pot fi procurate online, pe site-ul www.eventim.ro. În săptămâna meciului, biletele vor fi puse în vânzare şi în câteva puncte din oraş. Prețul acestora este de 30 de lei la tribune și 20 de lei la peluze și sectoarele laterale ale tribunelor.