Portarul echipei orădene de polo CSM Digi, Gojko Pijetlović, a devenit campion olimpic cu reprezentativa ţării sale, Serbia, după ce sâmbătă a câştigat finala turneului olimpic de la Rio, cu scorul de 11-7 în faţa Croaţiei.

Gojko Pijetlović a cucerit medalia de aur în concursul de polo pe apă masculin de la Jocurile Olimpice 2016, desfăşurate în Brazilia, după ce în prealabil, Serbia a ocupat locul 4, ultimul calificat, în faza grupelor.

În fazele eliminatorii, ex-iugoslavii au depăşit Spania (10-7 în sferturile de finală), respectiv Italia (10-8 în semifinale).

În vârstă de 33 ani, sportivul de la CSM Digi Oradea a făcut parte din lotul echipei naţionale a Serbiei, formaţie alături de care a obţinut o mulţime de trofee. De altfel, Serbia completează un ciclu olimpic de-a dreptul impresionant, ce a cuprins titlul european în 2014 şi 2016, cel mondial în 2015, respectiv Liga Mondială în 2013, 2014, 2015 şi 2016. Singurul concurs pe care Serbia nu l-a câştigat în perioada 2013-2016 în polo este Campionatul Mondial din anul 2013. Aşadar, opt competiţii câştigate din nouă desfăşurate.

Pijetlović a făcut parte din lotul Serbiei la Rio. El a fost a doua opţiune totuşi pentru postul de portar în cea mai redutabilă echipă a evenimentului.

După cum precizează site-ului clubului CSM Oradea, cariera lui Pijetlović cuprinde două titluri mondiale, două europene, unul olimpic, opt trofee de Liga Mondială. În plus, portarul CSM Digi mai are câte un bronz olimpic, argint mondial şi un bronz european.

Gojko Pijetlović, cel mai bun portar al Campionatului European din 2014, a fost campion al României de două ori alături de CSM Digi Oradea. El va continua să apere poarta echipei orădene şi în sezonul 2016-2017, după cum mai precizează sursa citată.