Echipa României a pierdut barajul cu Italia, cu scorul de 1-3, și a retrogradat din Grupa Mondială la Billie Jean King Cup.

Sâmbătă, în ziua a doua a confruntărilor dintre reprezentantele celor două ţări, pentru România, la simplu, au jucat Gabriela Ruse şi Mihaela Buzărnescu. Ruse, care a înlocuit-o pe bihoreanca Irina Bara, a reuşit o victorie dătătoare de speranţă, în faţa Jasminei Paolini, pe care a învins-o în trei seturi, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4.

După jocul de vineri, în care Irina Bara nu s-a regăsit, pierzând în două seturi, cu 1-6, 4-6, în faţa Elisabettei Cocciaretto, sâmbătă ea a fost înlocuită cu Gabriela Ruse, cea care, la rândul ei, a început destul de slab meciul cu Jasmina Paolini, pierzând primul set cu 1-6. A urmat o revenire spectaculoasă pentru Gabriela, care şi-a adjudecat următoarele două seturi cu 6-3, 6-4, aducând primul punct pentru echipa României şi reaprinzând speranţele, după ce vineri, în prima zi, ambele meciuri de la simplu au fost câştigate de italience.

A urmat jocul al patrulea, în care Mihaela Buzărnescu a întâlnit-o pe adversara de vineri a Irinei Bara, Elisabetta Cocciaretto. Din păcate, şi Mihaela Buzărnescu a trebuit să se recunoască învinsă în faţa „rachetei numărul 2” a Italiei, scor 5-7, 6-7. Astfel, cu 3-1 la general, echipa Italiei câştigă acest meci şi continuă în Grupa Mondială, în timp ce România retrogradează în Grupa I a  Billie Jean King Cup, fostă Fed Cup.

De menţionat însă faptul că la acest meci de baraj, desfăşurat vineri şi sâmbătă la Cluj Napoca, echipa României nu a putut conta pe cele mai în formă jucătoare ale sale, Simona Halep, Sorana Cristea sau Ana Bogdan, care au refuzat convocarea.