Cu patru orădeni în lot, echipa naţională a României s-a clasat pe locul 12 la turneul final al Campionatului Mondial U20 masculin la polo pe apă, competiţie care s-a desfăşurat la Otopeni, în ultima săptămână şi jumătate.

Competiţia a reunit la start 19 echipe, iar reprezentativa ţării noastre a ocupat locul 12, după ce a obţinut trei victorii şi a suferit trei înfrângeri.

Tricolorii au învins Noua Zeelandă cu scorul de 15-6, apoi au depăşit Peru cu 32-5, după care au învins Australia, cu 11-5.

A venit însă înfrângerea cu Grecia, scor 8-15, după care tinerii poloişti români au cedat şi în faţa Japoniei, cu 11-14, pentru ca în disputa pentru locurile 11-12 să se dueleze din nou Australia, de această dată fiind învinşi cu scorul de 8-11.

Din lotul echipei României, condus de antrenorii Viorel Rus şi Răzvan Cristescu, au făcut parte şi patru poloişti orădeni: David Belenyesi, noua achiziţie a celor de la CSM Oradea, Adrian Păşcăluţă şi Tommaso Insinna, care evoluează la CSU Oradea, precum şi portarul Horaţiu Mureşan, care activează la CSA Steaua.

Turneul final a fost câştigat de echipa Ungariei, care a învins în ultimul act reprezentativa Serbiei cu scorul de 12-7.

Pe locul III s-a clasat selecţionata Statelor Unite ale Americii, care în finala mică a învins Grecia cu 11-6.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!