Şah Club Oradea a organizat pe data de 3 iulie un nou concurs de şah online. De această dată a fost vorba despre Cupa Regiunilor, competiţie destinată echipelor din Bazinul Carpatic, care s-a desfăşurat pe serverul de sah lichess.org.

S-a jucat blitz cu 5 minute + 2 secunde timp de gândire. După cele două ore de concurs, pe echipe, a câştigat formaţia clubului organizator, iar la individual, Ionel Luca.

Mai exact, podiumul pe echipe s-a prezentat astfel: locul 1 - Şah Club Oradea, locul 2 - Hataron tuli magyarok, iar locul 3 - Zakarpatia.

La individual locul 1 a fost obţinut de Ionel Luca (silverfox503), iar locul secund de Titus Bădic (titus_oradea). Cei trei au făcut parte din echipa învingătoare, care l-a mai cuprins însă şi pe Ioan Fleisz (fle69).

Clasamentul complet şi toate partidele, se pot vedea pe aici.

Prin această victorie, Şah Club Oradea (fondatori Ioan Fleisz, Dan Cezar Cartiş, Dan Raţ) a devenit campioana regiunilor, urmând a participa în viitor la noi concursuri destinate cluburilor, "după cum se mai poate adera în continuare la clubul de pe lichess.org", conform conducerii clubului.

Următoarea competiţie importantă, de data aceasta pe serverul chess.com, va avea loc sâmbătă, 18 iulie, cu ocazia primei ediţii ale Zilei Şahului Bihorean online, când se va organiza pentru prima  oara în Bihor un concurs destinat juniorilor, "altul pentru toţi cei care agrează cea mai spectaculoasă forma a şahului numit "Bullet" (cu doar 2 minute+1 secundă timp de gandire), dar şi un concurs de şah fulger", după cum mai transmit cei de la clubul orădean.

Pentru participa la aceste turnee este necesară însă intrarea în Şah Club Oradea, care se poate face în continuare aici.