Sportivele echipei Tengo Salonta au obţinut un rezultat foarte bun la întrecerile etapei a VI-a din Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis pentru categoriile Senioare, Junioare I şi Junioare II, competiţie care a avut loc la Sovata, pe 21 septembrie.

Participând la probele de simplu, dublu şi triplu, echipa antrenată de Vasile Sorean a reuşit să cucerească titlul de vicecampioană naţională, ceea ce reprezintă o premieră pentru clubul salontan.

"Suntem extrem de bucuroşi! Este pentru prima dată când fetele de la Tengo Senioare reuşesc să devină vicecampioane. Lotul nostru a fost format din Neag Andreea, Mădălina Istrate şi Banyai Andreea. Acest rezultat este cu atât mai special cu cât anul acesta sărbătorim 30 de ani de activitate la Tengo Salonta", a declarat antrenorul Alex Sorean.

Podiumul a fost completat de echipa CSM Alexandria, care a obţinut locul 1, şi de Comexim Lupeni, situată pe locul 3.

Clubul Tengo Salonta a participat cu trei echipe: Tengo Senioare, Tengo Junioare I şi Tengo Junioare II. Echipa de junioare, formată din Circotaş Miruna, Popoviciu Rareş, Iancu Ioana, Tim Cicortaş, Szatmari Szilvia, Szemes Boldizsár, Szemes Benedek, Farkas Tibor şi Orşoş Erik, a demonstrat, de asemenea, o evoluţie promiţătoare.

Meciurile s-au desfăşurat în sălile de sport ale Şcolii Gimnaziale "S. Illyés Lajos" şi ale Grupului Şcolar Domokos Kazmer, sub supravegherea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal-Tenis (FRFT-CAJ), Sabino Frederico da Luz Tavares, alături de co-organizatorul Varó Gyula, din partea Clubului Sportiv Gomboş Târgu-Mureş.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia Română de Fotbal-Tenis, cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi a partenerilor Bromir, Swatforce şi UNEFS, mingea oficială fiind GALA BN 5042S. Preşedintele FRFT a apreciat performanţa echipelor participante, subliniind valoarea generaţiei de tineri din fotbal-tenisul românesc şi importanţa acestui campionat la nivel european.

În încheiere, preşedintele a lansat o invitaţie iubitorilor de sport la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis FIFTA, care va avea loc între 22 şi 27 octombrie 2024, la Izvorani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!