Echipa feminină a Universităţii din Oradea a devenit campioană naţională la volei de plajă în acest an, după ce în perioada 12 – 14 iunie a participat cu succes la cea de-a II-a ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare la Beach volley, competiţie care a avut loc la Arad.

Turneul a fost organizat de Universităţile "Aurel Vlaicu" şi "Vasile Goldiş" din Arad, cu sprijinul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar şi al Federaţiei Române de Volei, iar la start s-au prezentat echipe ce au reprezentat 10 instituţii de învăţământ superior din întreaga ţară.

Universitatea din Oradea a fost reprezentată în competiţia feminină de perechea Roxana Haidu, studentă la Facultatea de Geografie, Turism si Sport, în anul II la Masterul de Kinetoterapie în reeducare funcţională, şi Anca Nicolau (Paşca), studentă în anul I la Facultatea de Ştiinte Economice, programul de master Economia şi Adminstrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii.

În drumul spre medalia de aur cele două au obţinut trei victorii din tot atâtea partide disputate, înregistrandu-se următoarele rezultate: Universitatea din Oradea – Universitatea "Vasile Goldiş" Arad 2-0, Universitatea din Oradea – Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti 2-0 şi  Universitatea din Oradea – Universitatea de Vest Timişoara 2-1.

După cum o arată şi scorul, finala mare, pentru locurile 1-2, a fost cel mai disputat meci, echipa timişoreană reuşind să-şi adjudece primul set cu scorul de 21-19. Anca şi Roxana au reuşit însă să treacă peste eşecul din primul set şi s-au mobilizat exemplar, câştigând setul II cu scorul de 21-16. În decisiv universitarele orădence au reuşit să-şi păstreze luciditatea şi să se puncteze decisiv în momentele cheie. Cu toată opoziţia adversarelor, acestea au trebuit să se recunoască învinse, victoria fiind de partea echipei Universitatea din Oradea cu scorul de 15-10, aceasta situându-se pe locul I şi obţinând, astfel, medalia de aur.