Programată în premieră la Oradea, Superliga Naţională de şah, care reuneşte în aceste zile la Hotel Continental cei mai buni jucători de şah din ţară şi nu numai, se apropie de final. Competiţia şi-a derulat până în prezent şase runde.

La masculin participă zece echipe, iar până acum pe primul loc se află formaţia CSU ASE Bucureşti, care-i are în componenţă, printre alţii, pe marii maeștri Constantin Lupulescu, Mircea Pîrligras şi Beres Ferencz.

Echipa bucureşteană conduce cu 12 puncte acumulate, devansând formaţia Vadas Arad, echipă pentru care concurează Diter Nisipeanu şi Alin Berescu, acesta din urmă fiind şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah. Echipa arădeană a acumulat 10 puncte după şase runde.

Pe locul a III-a se situează formaţia ACS Smart Galaţi, cu 7 puncte.

La feminin, competiţie care reuneşte şapte formaţii, pe prima poziţie se află echipa CSU ASE Superbet Bucureşti, cu 6 puncte. În componenţa acestei echipe se află şi marea maestră Irina Bulmaga, numărul 1 în România în ierarhia individuală feminină.

Formaţia bucureşteană le devansează în clasament pe ACS Arnia IT Bucureşti, care a acumulat 5 puncte, şi CSM Bucureşti, cu 4 puncte.

Întrecerile sunt programate la Hotel Continental Forum până joi, inclusiv, când va avea loc şi festivitatea de premiere.

Astfel, aproximativ 100 de şahişti, cei mai buni din România şi nu numai, sunt concentraţi în aceste zile la Oradea. 

Cele 17 echipe (10 la băieţi şi 7 la fete) au în componenţă însă, pe lângă jucători români şi şahişti din ţări precum: Ungaria, Cehia, Germania, India, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Turcia, Franţa şi Georgia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!