Federaţia Română de Handbal a decis vineri să sisteze toate competiţiile de pe teritoriul ţării, în contextul pandemiei de coronavirus. Sunt vizate astfel şi echipele din Oradea, fetele de la CSU şi băieţii de la CSM.

''FRH consideră că sănătatea participanţilor la activitatea handbalistică şi nu numai, trebuie să primeze şi ţinând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creştere, decide suspendarea tuturor competiţiilor de handbal pe plan intern'', se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei. 

Consiliul de Administraţie al FRH a decis astfel anularea tuturor competiţiilor de handbal organizate sub egida Federaţiei, Asociaţiei Judeţene de Handbal şi Asociaţiei Municipale de Handbal până la data de 31 martie.

În acest fel, meciurile pe care jucătorii de la CSM Oradea şi fetele de la CSU Oradea le aveau programate în această lună au fost sistate.

A fost amânată şi dubla echipei naţionale feminine cu Polonia, contând pentru calificarea lotului naţional de senioare la EURO 2020, din Danemarca şi Norvegia. Jocurile au fost amânate de comun acord cu Federaţia Poloneză de Handbal, pentru perioada 3 şi 4 iunie, respectiv 6 şi 7 iunie 2020.