Adrian şi Luminiţa Hegyes au pornit împreună la drum. Şi la propriu şi la figurat! Tinerii miri s-au dus sâmbătă să se căsătorească la Primărie călare pe biciclete, stârnind rumoare în rândul şoferilor şi trecătorilor.

Alaiul deschis de bruneta în rochiţă de mireasă şi de mirele tras la costum de bej, ambii călare pe două biciclete albe, a făcut multe capete să se sucească de-a lungul traseului din cartierul Ioşia până în centru.

Adrian şi Luminiţa, el informatician la Primăria Oradea, ea profesoară de Română, sunt împreună de 12 ani şi în urmă cu doi ani şi-au redescoperit pasiunea din copilărie pentru biciclete.

"Bicicleta acesta am primit-o cadou de la Adi, anul trecut. De când am văzut-o, albă şi pictată cu floricele, mi-a plăcut atât de mult încât mi-am spus că cu ea vreau să mă duc la nunta mea", a povestit mireasa.

Prin gestul său, Luminiţa a vrut nu doar să aibă o nuntă ieşită din comun, ci şi să atragă atenţia asupra importanţei mijloacelor de transport nepoluante într-un oraş tot mai aglomerat şi sufocat de maşini.

"E vară, e vreme bună, vrem ca toată lumea să vadă că bicicleta poate fi un mijloc de transport curat şi nepoluant chiar şi la un eveniment ca şi căsătoria. Poate că aşa vor folosi tot mai mulţi orădeni bicicletele, se vor face mai multe piste pentru biciclişti, iar oraşul va deveni mai puţin poluat", a spus mireasa.

"Ideea Luminiţei mi-a plăcut. În fond, cu bicicleta merg şi vin de la muncă, cu bicicleta mergem la cumpărături sau la prieteni, aşa că era numai bună să mergem şi la Starea Civilă", a declarat mirele.

După ce au "parcat" în curtea Primăriei, însoţiţi de rude şi de prieteni, mulţi veniţi şi ei cu biciclete împodobite cu flori, cei doi au urcat în sala mare a Primăriei, unde o colegă de-a mirelui a oficiat cununia civilă. Petrecerea va avea loc, însă, abia duminică, după slujba religioasă.