Ziarul Gazeta Sporturilor a scos miercuri, 1 noiembrie, ultimul număr, fără ca jurnaliștii sau cei din conducerea editorială să știe asta. Au aflat indirect, după ce un reprezentant al companiei Ringier, care deține publicația, le-a comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ziarul tipărit iese de pe piață.

Abia apoi a fost informat și coordonatorul editorial al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, care a fost la rându-i îndepărtat din rolul său la GSP și informat că va coordona doar publicația Libertatea.

Jurnaliștii au publicat apoi detalii despre această situație atât pe gsp.ro, cât și pe Libertatea.ro. 

Astfel, după ce informația a ajuns la angajații din depozitul de difuzare și la Cătălin Tolontan, reprezentanții Ringier au trimis redacției Gazeta Sporturilor, pe email, o informare conform căreia „începe era GSP.ro”.

Potrivit Libertatea.ro, în anunțul oficial se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.  

Se mai menționează că redacțiile GSP și Libertatea vor fi despărțite, Gazeta urmând să se mute într-un nou sediu „la începutul lui noiembrie”. Despre Tolontan, Ringier susține că „se va concentra doar pe Libertatea”.

Libertatea.ro amintește că decizia închiderii ediției tipărite a Gazetei Sporturilor și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Ringier Sports Media Group a precizat că decizia a fost luată „din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar”.

Conducerea Ringier a anunțat miercuri dimineață oamenii de la depozitul de difuzare că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci doar online. „A venit în depozitul din Crângași un om de la Ringier, Predrag Mihailovic, și doi avocați. Noi, cei de la difuzare, am fost șocați, nici nu înțelegeam ce se întâmplă”, a spus unul dintre angajații de la difuzare.

Aceștia au la dispoziție 20 de zile să plece. 

În septembrie 2024, Gazeta Sporturilor ar fi împlinit un secol de existență neîntreruptă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!