Primarul comunei Lugaşu de Jos, Sorban Levente, ţine să confirme lună de lună că i se fâlfâie de legi şi să demonstreze că lui nu i se aplică.

La începutul lunii trecute, edilul a semnat dispoziţia 115/02.06.2022 care prevede că, "în absenţa primarului din instituţie, pe perioada concediului de odihnă, concediilor pentru incapacitate temporară de muncă, programe de perfecţionare, deplasare în altă localitate şi în alte situaţii temeinic justificate", atribuţiile funcţiei pe care o ocupă le exercită viceprimarul Nicolae Cofar.

Cu alte cuvinte, este suficient ca Sorban să plece până în comuna vecină, Tileagd ori până în oraşul Aleşd sau, pur şi simplu, să iasă din clădirea Primăriei pentru a avea motiv "întemeiat" să nu semneze acte, ci să le paseze vicelui.

De altfel, juriştii Prefecturii i-au cerut edilului să-şi modifice dispoziţia, respectând Codul Administrativ, care arată expres că, sub sancţiunea nulităţii, "dispoziţia de delegare a atribuţiilor trebuie să precizeze perioada, atribuţiile delegate şi limitele delegării".

Cum în ultimii doi ani Sorban nu a binevoit să se supună atenţionărilor, cel mai probabil n-o va face nici de data asta, preferând să scape de responsabilitatea semnării actelor cu preţul unui nou proces intentat de Prefectură.

Probabil că unul în plus sau în minus nici nu mai contează pentru el...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!