Vinerea trecută a apărut şi cea de a treia terasă din Piaţa Unirii. Amplasată în faţa Palatului Vulturul Negru, terasa localului Edison Pub, situat la intrarea în pasaj, numără 14 mese, numai că a fost deschisă fără a avea toate actele în regulă şi a fost amendată de două ori în doar 4 zile!

Localul a obţinut joia trecută avizul Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, după care şi-a deschis terasa înainte să îşi ducă formalităţile la bun sfârşit.

"Vineri, Poliţia Locală a aplicat o amendă de 500 lei, iar luni încă una de 1.000 lei. Firma a fost sancţionată pentru că nu deţine convenţia de închiriere a terenului care trebuie încheiată cu Direcţia Patrimoniului Imobiliar şi autorizaţia de amplasare de la Instituţia Arhitectului Şef", a declarat directorul Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi.

Potrivit directorului, localul urmează să îşi desfiinţeze terasa până la intrarea în legalitate.

După cum se ştie, terasele din Piaţa Unirii au constituit subiectul unui scandal public în ultimele săptămâni. PSD l-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan că şi-a favorizat apropiaţii atribuindu-le, fără licitaţie, amplasamente pentru terase în Piaţa Unirii.

Social-democraţii au făcut referire la şeful Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, Lucian Popa, acţionar al localului Lord’s, şi la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama, al cărei soţ deţine localul Romanada.

Reprezentanţii municipalităţii s-au apărat arătând că amplasamentele au fost solicitate de cele două localuri în baza regulamentului privind terasele care permite unităţilor de alimentaţie publică să îşi amplaseze mese pe domeniul public în faţa localului.