Ca de obicei în preajma Zilei Internaționale a Copilului, Complexul ERA Shopping Park, din Calea Aradului, nr. 82, va găzdui și în acest an întrecerile Memorialului de Spadă pentru Copii și Speranțe "Ille Cornelia". Este vorba despre ediția a VIII-a, care se va desfășura în acest weekend, mai precis în perioada 1-2 iunie, chiar de Ziua Copilului, astfel.

După cum transmit organizatorii, vor participa aproximativ 150 de copii de la mai multe cluburi din țară, din orașe precum Oradea, Săcuieni, Cluj, Satu-Mare, Tg. Mureș, Brașov, Craiova, București, dar și din alte țări, precum Ungaria (de la Debrecen), Ucraina (de la Harkov) și Croația (de la Osijek).

Concursul este destinat sportivilor cu vârste între 9 și 15 ani. Se va desfășura conform regulamentului Federației Române de Scrimă la probele de spadă masculin și feminin. Pentru toate categoriile de vârstă va fi un tur de grupe, din care nu e eliminat nici un concurent, urmat de tururile eliminatorii, până la desemnarea câștigătorului.

Cele patru categorii sunt pentru copii de: 15 ani (categoria novice, născuți după 2004), 13 ani (categoria kids, născuți după 2006), 11 ani (categoria minikids, născuți după 2008) și 9 ani (categoria începători, născuți după 2010).

Sâmbătă, 1 iunie, în prima zi de concurs, vor avea loc întreceri de la ora 9, pentru băieții și fetele de la 13 ani, de la ora 12, pentru băieții și fetele de 9 ani, iar duminică, 2 iunie, cu începere de la ora 9 se vor duela băieții și fetele de la 15 ani, pentru ca de la ora 12 să se întreacă băieții și fetele de la categoria de 11 ani.

Pentru participare, se mai pot face înscrieri până vineri, 31 mai.

La final, organizatorii vor acorda diplome, medalii și premii.

De menționat că evenimentul este organizat în colaborare cu Federaţia Română de Scrimă, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor, CSM Oradea şi LPS Bihorul Oradea.