Desfăşurată pe terenurile sintetice ale bazei sportive Tineretului din Oradea, cea de-a doua ediţie a evenimentului caritabil „Joacă pentru ce contează“ s-a bucurat de un succes deosebit.

Pe lângă participarea numeroasă a echipelor de minifotbal şi a spectatorilor, suma care a fost strânsă de pe urma acestei ediţii a fost una peste aşteptări, 50.000 de lei, în condiţiile în care la prima ediţie, desfăşurată anul trecut, fondurile adunate au fost de 29.000 de lei.

Organizat de Asociația Club Sportiv Progress Oradea, în parteneriat cu Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea și în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul şi FC Bihor, proiectul şi-a propus să faciliteze integrarea persoanelor cu dizabilități prin strângerea unor fonduri pentru achiziționarea unui microbuz adaptat persoanelor cu nevoi speciale.

După cum a declarat managerul de proiect Karmen Chimerel (preşedintele ACS Progress), „acest microbuz va fi folosit pentru a sprijini şi a stimula diversitatea și egalitatea de șanse a copiilor și adulților de la Asociația Deficienților Locomotori Bihor”.

Început la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, evenimentul s-a derulat pe durata a aproximativ şapte ore, timp în care s-au desfăşurat jocurile unui turneu de minifotbal, ce a cuprins toate categoriile de vârstă, de la școlari de clasa I şi a II-a până la seniori.

Primii au intrat în scenă copiii de grădiniţă și preşcolarii, care au dansat şi s-au distrat cu Ilaria și „Prietenii veseliei” şi l-au cunoscut pe Florin Mihuţ, campion național la paraciclism și autor al cărții „Am învins”. 

„Festivalul” de minifotbal a început cu grupele cele mai mici, de la clasele I-II, apoi a urmat categoria claselor III-IV, cea a claselor V-VI, apoi VII-VIII şi IX-XII.

Ultima categorie a fost cea a seniorilor, totodată cea mai disputată. Aici, câştigătoare a fost echipa intitulată „Florin Mihuţ”, aceasta fiind formată din prieteni şi susţinători ai acestuia, care s-au impus în finală, la penalty-uri, în faţa celor de la OTL.

La final, toţi participanţi au fost premiaţi cu medalii şi diplome, iar cei de pe primele trei locuri au primit şi cupe şi pachete, dar au fost acordate şi premii speciale pentru cei mai buni jucători, golgheteri şi cei mai buni portari.

„Ne bucurăm că am reuşit şi de această dată să strângem comunitatea împreună pentru a ajuta şi pentru a da un semnal în comunitate că sportul înseamnă sănătate. Ne-am propus să realizăm acest proiect frumos printr-un program dinamic, accesibil fiecărui participant, de la mic la mare, un campionat de minifotbal, un program plin de surprize şi o atmosferă antrenantă. Mottoul nostru este „Fă lucruri mici cu dragoste mare””, a mai precizat Karmen Chimerel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!