Parcul 1 Decembrie a fost animat sâmbătă după-amiază de sute de tineri, dornici să descopere ofertele de practică şi voluntariat ale mai multor ONG-uri locale, în cadrul evenimentului intitulat EduFest.

Ideea organizării unei astfel de manifestări a apărut în luna mai a acestui an. "Dorinţa noastră a fost să aducem într-un spaţiu comun asociaţii de pe diferite domenii şi tineri dornici să înveţe şi să activeze în viaţa comunităţii", a declarat Teodora Chifor, coordonator EduBiz.

La târgul EduFest au fost prezente 24 de ONG-uri, din diferite domenii de activitate, între care AIESEC, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Interact, Crucea Roşie Română, Caritas Eparhial Oradea, CoderDojo, Fundaţia Comunitară Oradea, Asociaţia Paşi Împreună etc.

Ceea ce organizaţiile participante au avut în comun a fost munca cu tinerii. "Aceste ONG-uri au avut posibilitatea de a se întâlni şi de a stabili colaborări, iar în acelaşi timp au avut ocazia să descopere foarte mulţi tineri interesaţi să facă voluntariat şi să înveţe lucruri noi. Ne-a surprins prezenţa a numeroşi tineri cu vârsta de 12-13 ani", a mai precizat Teodora Chifor.

EduFest a cuprins şi un treasure hunt, adică un concurs de comori, la care s-au înscris mai multe echipe, misiunea lor fiind de a descoperi anumite puncte (străzi, clădiri) din centrul oraşului. Premiul cel mare, constând în participarea la programul de dezvoltare personală EduBiz, a fost câştigat de echipa care a revenit la locaţia de start cel mai repede.

Feedback-ul din partea tinerilor a fost pozitiv, mai bine de o sută dintre cei ce au ajuns în parc arătându-se interesaţi de programul EduBiz.

EduBiz este o entitate axată pe dezvoltarea profesională a tinerilor. În cadrul programului, elevii şi studenţii înscrişi au posibilitatea de a participa la ateliere de cunoaştere şi dezvoltare personală, orientare în carieră şi management. De asemenea, EduBiz oferă tinerilor posibilitatea participării la stagii de practică în cadrul unor companii şi instituţii din Oradea, pe domeniul de interes preferat. EduBiz susţine investirea în tinerii de azi, profesioniştii de mâine!

EduFest a fost organizat de EduBiz, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Bihor şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.