Medicul Foldes Adalbert, directorul Spitalului CFR din Oradea, i-a dăruit vineri, în deschiderea conferinţei "Medicina şi siguranţa circulaţiei", un aparat EKG ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, participant la lucrări. "Aţi afirmat în urmă cu patru săptămâni la Bucureşti că Bihorul a rămas aproape de inima dumneavoastră, de aceea vă vom oferi un aparat care nu este pentru inima dumneavoastră, dar care este foarte necesar Spitalului din Marghita, oraşul din care sunteţi şi de care ştiu că sunteţi foarte ataşat", a declarat Foldes Adalbert, în numele Asociaţiei Medicina şi Siguranţa Circulaţiei.

Gestul medicilor bihoreni l-a lăsat fără replică pe Cseke Attila, care s-a emoţionat vizibil. Ministrul Sănătăţii a înmânat personal aparatul managerului Spitalului Municipal "Dr. Pop Mircea" din Marghita, Bradacs Aliz. "Vă mulţumesc pentru acest aparat, secţia de neonatologie a spitalului chiar avea nevoie de el, pentru că nu aveam niciunul de acest gen", a spus managerul spitalului.

Baradacs Aliz a declarat pentru BIHOREANUL că EKG-ul primit cadou de ministrul Sănătăţii şi donat spitalului din Marghita este un aparat pentru testare intrauterină şi va fi folosit pentru analizarea bătăilor inimii fătului încă încă înainte de naştere.

Bihorean de origine, ministrul Sănătăţii Cseke Attila a participat vineri la deschiderea conferinţei "Medicina şi siguranţa circulaţiei", organizată la Oradea în perioada 14-15 mai de către asociaţia cu acelaşi nume.