Peste 240 de asociaţii de proprietari din Oradea, reprezentând circa o treime din totalul asociaţiilor din oraş, vor fi executate silit de către societatea Electrocentrale după ce firma a câştigat în instanţă procesele împotriva restanţierilor cu datorii acumulate încă din anii trecuţi.

Dintr-un total de 1.700 de procese deschise împotriva datornicilor, societatea a câştigat deja peste 1.000 şi a obţinut titluri de executare silită. "Avem titluri de executare silită împotriva a 240 de asociaţii de proprietari, a peste 350 de consumatori individuali şi a circa 400 de firme", a declarat pentru BIHOREANUL Florentina Căpuş, şeful compartimentului juridic al societăţii Electrocentrale.

Căpuş a mai spus că, deşi a câştigat procesele împotriva restanţierilor, Electrocentrale îşi încasează cu dificultate banii de la populaţie. "Cu asociaţiile este cel mai greu de lucrat. Nu au conturi, nu au bunuri, nu au nimic. Mergem la sediile lor şi acolo găsim un scaun şi o masă, şi acelea cumpărate pe numele vreunui membru al asociaţiei", a afirmat jurista.

Conform evidenţelor proprii, furnizorul de energie termică al municipiului avea de încasat la 30 septembrie 2010 facturi de peste 10 milioane lei de la consumatorii cu restanţe mai mari de 1.000 lei.

Din această sumă 5,4 milioane lei o reprezintă restanţele agenţilor economici, 4 milioane lei sunt datoriile asociaţiilor de proprietari, iar circa 850.000 lei au de plată abonaţii casnici.