Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea pregăteşte premiera spectacolului pentru copii "Elefănţelul curios", ce va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 11, la Sala Arcadia.

Producţia pusă în scenă de regizorul Iulian Bulancea, după un text de Nina Casian şi inspirat de povestirea "Puiul de elefant" a lui Rudyard Kipling, aduce în prim-plan importanţa şi hazul curiozităţii de copil.

Povestea urmăreşte aventurile unui elefănţel dornic să exploreze lumea şi să afle răspunsuri la întrebările sale aparent naive.

"Aşa că pune o sumedenie de întrebări animalelor din jur, dar acestea devin enervate de insistenţa lui şi ajung să-l evite. Însă elefănţelul nu renunţă şi atunci când îi răsare în gând curiozitatea de a afla ce mânăncă crocodilul la cină, porneşte într-o adevărată aventură pentru a găsi răspunsul", au transmis reprezentanţii Teatrului Regina Maria printr-un comunicat de presă.

Principala temă pe care spectacolul o abordează este cea a curiozităţii copiilor, prezentată ca o calitate naturală a acestora.

Povestea Elefănţelului are învăţăminte şi pentru cei mari, ea "se transformă tiptil într-un îndemn valoros pentru părinţi: acela de a stimula curiozitatea copiilor şi de a avea răbdarea necesară să răspundă întrebărilor acestora", se mai arată în comunicatul TRM.

Regizor la Teatrul Municipal Baia Mare, Iulian Bulancea se află la a treia colaborare cu Teatrul Arcadia, iar conceptul pentru acest spectacol este reprezentat de lumini neon multicolore.

Spectacol Arcadia Oradea

„Am descoperit textul când eram de vârstă şcolară, într-un volum de Nina Cassian, şi mi-a plăcut foarte mult. Ulterior am văzut mai multe spectacole şi am citit cronici despre spectacole făcute după acest text. Mi s-a părut un text foarte bun, educativ şi foarte frumos din punct de vedere al scriiturii”, este citat regizorul în comunicatul teatrului. 

Din distribuţia piesei "Elefănţelul curios" fac parte actorii: Armanca Serac, Florian Silaghi, Andrei Fazecaş, Igor Lungu, Alexandru Pop şi Iulia Dinescu, iar în echipa de creaţie sunt scenografa Emese Csüri şi butaforul Răzvan Chendrean. 

Reprezentanţii teatrului au transmis că biletele pentru premieră sunt deja epuizate, iar următoarea reprezentaţie este programată pentru 27 aprilie, în cadrul evenimentului Săptămâna de Poveşti din Arcadia. Acestea pot fi achiziţionate atât de la agenţia teatrului, cât şi online pe platforma Eventim sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!