Un elev de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, cazat în internatul unității de învățământ, a fost victima unei agresiuni sexuale, în sala de sport din internat.

Concret, elevul de 15 ani a acuzat faptul că, luni seară, un pedagog al internatului l-a atins pe mâini și pe picioare, fără voia lui. 

„Copilul a venit la mine marți dimineață și mi-a povestit ce s-a întâmplat luni seară în sala de forță de la etajul IV al internatului, un spațiu pe care elevii îl au la dispoziție pentru a face mișcare. Mi-a spus că a fost molestat, mi-a relatat cum, iar eu l-am sunat imediat pe pedagogul acuzat și l-am chemat la mine în birou. A venit, a recunoscut tot și și-a dat demisia pe loc”, a declarat directorul Gabriel Mic, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Apoi, directorul a anunțat părinții elevului, Poliția și Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

„Instituțiile fac acum ancheta. Noi am asigurat consiliere pentru copil, prin consilierul școlar”, a precizat Mic.

Elevul a decis ca, cel puțin deocamdată, să nu mai rămână în internatul școlii, decizie acceptată fără discuții de conducerea liceului. „Bineînțeles că am acceptat, trebuie să se simtă confortabil. La școală a fost prezent”, a mai spus Mic.

Marți, Poliția a început audierile în acest caz și, potrivit surselor BIHOREANULUI, agresorul Dalacsi Felix (foto), 46 de ani, a și fost reținut miercuri pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit directorului Liceului Brâncuși, situația l-a șocat atât pe el, cât și pe ceilalți angajați ai școlii. Pedagogul cu pricina lucra în internat din anul 2021, iar până acum n-a avut nicio abatere la locul de muncă și nici vreo acuzație că ar avea un comportament inadecvat față de elevi sau față de colegi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!