Eleva de la Colegiul "Traian Vuia" din Oradea, care la sfârşitul lunii noiembrie a înjunghiat un pedagog, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii o acuză de tentativă la omor calificat, cu premeditare. 

După cum a relatat şi BIHOREANUL, tânăra în vârstă de 16 ani, Bianca B., a fost arestată pe 28 noiembrie, după ce, cu o zi înainte, ea a înjunghiat un pedagog, chiar în biroul uneia dintre directoarele adjuncte ale școlii și de față cu aceasta, cu directoarea colegiului, diriginta și cu mama adolescentei.

Întâlnirea fusese programată din cauza unui incident petrecut cu o săptămână mai devreme, când eleva de clasa a X-a a fost prinsă în camera ei din internat, alături de iubit, elev în același colegiu, în clasa a IX-a. Descoperirea a fost făcută de pedagogul de 41 de ani, care a anunţat direcţiunea. 

La discuţia din 27 noiembrie din cabinetul directoarei adjuncte, fata l-a acuzat pe pedagog că i-ar fi făcut avansuri sexuale, dar fără ca, în prealabil, să fi reclamat vreodată vreun gest nepotrivit din partea bărbatului. 

Imediat după ce a lansat aceste acuzații în biroul directoarei, Bianca B. ar fi cerut permisiunea să meargă la baie, iar când s-a întors, fără alte avertismente, a scos din mâneca hainei un cuţit cu care l-a atacat şi l-a înjunghiat pe pedagog, în spate, afectându-i pleura şi traheea.

Bărbatul a ajuns la spital, iar tânăra a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. O zi mai târziu, ea a fost arestată preventiv pentru 30 zile, măsură care a fost menţinută ulterior şi de Curtea de Apel Oradea. În timpul cercetărilor, procurorii au stabilit că Bianca a premeditat uciderea pedagogului.

De asemenea, ea fost prezentată în faţa Comisiei medico-legale psihiatrice care a stabilit că a avut discernământ în momentul comiterii faptei, motiv pentru care anchetatorii au decis să o trimită în judecată.

Tentativa la omor calificat se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!